Politica

Brasov – Municipalitatea va sprijini HOSPICE în dezvoltarea serviciilor paliative

1.5K

Sprijinul din partea municipalității ar putea acoperi de la extinderea unității cu paturi până la finanțarea proiectelor sociale, iar cele două evenimente pentru care organizația a solicitat sprijinul municipalității sunt Festivalul “Fire de Speranță”, pe care HOSPICE dorește să îl organizeze la mijlocul lunii aprilie, și Crosul “Aleargă TU pentru EI”, aflat la a 14-a ediție, crosul de caritate prin care care membrii comunității brașovene pot alerga pentru propriul “erou” care se luptă cu durerea sau în memoria cuiva drag pe care îl poartă în suflet. 

„Cum putem să ajutăm? Întrebarea a venit de această dată de la primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu, care ne-au vizitat astăzi la HOSPICE. Ne-am bucurat de disponibilitatea pe care au arătat-o în a dezvolta serviciile de îngrijire paliativă pentru a răspunde în mai mare măsură nevoilor pacienților brașoveni“, este mesajul pe care reprezentanții HOSPICE Casa Speranței l-au dat la finalul întâlnirii cu edilii Brașovului. 

HOSPICE Casa Speranței este o organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România, și este  cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. În 2002, la 10 ani de la înființarea organizației, a fost inaugurat la Brașov primul centru HOSPICE din țară, care a reunit toate tipurile de servicii de îngrijire paliativă în acelaşi loc. Centrul include secţii distincte de adulţi şi copii, cu unităţi pentru internare, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică şi unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu. Tot aici funcţionează echipele dedicate acordării de îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor. 

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 30 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru aproape 40.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

În prezent organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Inapoi