Stiri

Colegiul Național Andrei Șaguna a găzduit cea de-a treia mobilitate a proiectului Erasmus+ „Water is Life”.

1.5K
În perioada 4 – 8 aprilie 2022, Colegiul  Național Andrei Șaguna a găzduit cea de-a treia mobilitate a proiectului Erasmus+ „Water is Life”. Doisprezece elevi din Macedonia de Nord şi Turcia au venit la Braşov pentru a lua parte la activitățile pregătite de elevii şi profesorii şagunişti, având ca temă apa drept sursă pentru viață („Water as lifeline for mankind”). De asemenea, elevii şi profesorii din Italia ni s-au alăturat în format online.
Conform unei postari pe pagina de facebook a colegiului, fiecare zi a fost o experiență de neuitat:

 

Luni, 4 aprilie 2022, elevii străini au fost primiți în Sala Festivă, unde fiecare grup a susținut o prezentare introductivă referitoare la țara, şcoala şi tradițiile lor. A urmat apoi un tur ghidat al Braşovului condus de elevul Radu Morăraşu din clasa a XI-a E.
Marți, 5 aprilie 2022, a avut loc un concurs interdisciplinar de dezbatere, unde fiecare grup a avut de făcut o prezentare despre un râu important al uneia dintre celelalte țări. Seara, toți elevii și-au propus să se cunoască mai bine, la o seară de karaoke.
Miercuri, 6 aprilie 2022, elevii au mers într-o vizită la Compania de Ape Zizin, unde le-au fost prezentate apele minerale din județul Braşov. După amiaza au urcat pe Tâmpa, au fost în vizită la Biserica Neagră şi au participat la un concurs interactiv de cultură generală pe platforma EduAS Moodle.

Joi, 7 aprilie 2022, grupul de elevi a mers în vizită la Uzina de Apă Tărlung, unde au văzut tot procesul prin care apa de munte este purificată, tratată şi testată. Ei au vizitat apoi Peştera Valea Cetății Râşnov şi Castelul Bran, urmând ca seara să ia parte la o cină festivă cu mâncare tradițională românească la Complexul Vila Bran. Supriza serii a fost un foc de tabără alături de un concert live de muzivă folk.

Vineri, 8 aprilie 2022, elevii din Macedonia şi Italia au susținut prezentări despre importanța apei pentru viață, s-au acordat tuturor certificate de participare şi apoi noi, gazdele, ne-am luat rămas bun de la elevii străini care ne-au devenit în scurt timp prieteni.
Această mobilitate a fost cu siguranță una specială pentru elevii şagunişti, datorită oportunității inedite de a intra în contact cu alte culturi şi mentalități, dar mai ales de a-și forma prietenii.
Inapoi