Evenimente

Competiția de dans sportiv ce adună sute de sportivi talentați din România

293

Asociația Clubul de dans Pro Dance Studio, sub egida Federației Române de dans sportiv, organizează în acest weekend trei competiții importante în sala Dacia a centrului de evenimente Lux Divina din Brașov. Este vorba despre Campionatul Naţional de 10 Dansuri, Concursul Naţional Cupa Braşov “I.C.Vasiliu” – Ediţia 22 și Campionatul Naţional U21, care vor cuprinde un număr impresionant de categorii și de participanți.

Am discutat cu Ioana Mihalcea, președintele Clubului Pro Dance Studio și organizatorul evenimentului, pentru a afla mai multe detalii despre aceste competiții de dans sportiv și despre importanța lor pentru Brașov și pentru comunitatea dansului sportiv din România.

Reporter: Care este importanța acestor competiții pentru comunitatea dansului sportiv din România și pentru Brașov în particular?

Ioana Mihalcea: Aceste competiții sunt foarte importante pentru comunitatea dansului sportiv din România, deoarece reprezintă un prilej de a demonstra talentul și abilitățile sportivilor noștri. Este o oportunitate de a întâlni și a învăța de la cei mai buni dansatori din țară, de a împărtăși experiențe și de a cunoaște noi oameni pasionați de dansul sportiv.

Pentru Brașov în particular, aceste competiții sunt foarte importante pentru că aduc în orașul nostru un număr mare de sportivi și de spectatori din întreaga țară. În plus, Brașovul are o tradiție în dansul sportiv, iar Cupa Brașov “I.C.Vasiliu” este un eveniment emblematic pentru acest oraș și pentru comunitatea dansului sportiv din România.

Reporter: Cum s-a pregătit echipa voastră pentru organizarea acestor competiții?

Ioana Mihalcea: Pregătirile pentru aceste competiții au început cu mai multe luni înainte. Am lucrat îndeaproape cu Federația Română de dans sportiv și cu ceilalți organizatori pentru a asigura cele mai bune condiții pentru sportivi și pentru spectatori. Am pregătit sala de dans, am stabilit programul competițiilor și am asigurat toate celelalte aspecte logistice.

De asemenea, am lucrat la promovarea evenimentului, atât în Brașov cât și în restul țării, pentru a atrage cât mai mulți sportivi și spectatori.

Reporter: Ce așteptați de la aceste competiții și de la sportivii care vor participa la ele?

Ioana Mihalcea: Așteptăm să vedem un nivel foarte ridicat de performanță din partea sportivilor care vor participa la aceste competiții. Suntem siguri că vom asista la prestații spectaculoase.

Întrebată despre importanța acestor competiții pentru dansul sportiv în România, Ioana Mihalcea a declarat că ele reprezintă un prilej excelent pentru a promova dansul sportiv în țară și pentru a aduce în prim-plan tinerii și sportivii talentați care practică acest sport. De asemenea, competițiile oferă o oportunitate pentru antrenori și cluburi să-și etaleze munca și să își facă cunoscută prezența în această comunitate.

În final, Ioana Mihalcea a declarat că speră ca aceste competiții să contribuie la dezvoltarea dansului sportiv în România și să inspire cât mai mulți tineri să practice acest sport minunat.

 

 

Inapoi