Evenimente

Creștere spectaculoasă a vieții culturale la Brașov, în ultimii 4 ani. Orașul a devenit un punct de reper pe harta culturală a României

605

Anul acesta, Primăria Brașov finanțează 51 de proiecte culturale private, cu o valoare totală de aproape 6 milioane de lei. Prin comparație, Consiliul Județean Brașov a alocat 1.8 milioane de lei, pentru activități culturale private în tot județul Brașov. Tot prin comparație, în 2020, în ultimul mandat Scripcaru, în municipiul Brașov au avut loc 16 proiecte culturale, finanțate de Primărie cu 1.1 milioane de lei.

În ultimii 4 ani, brașovenii au început să aibă dileme de week-end: la care activitate culturală să meargă și la care să renunțe. De la festivaluri de jazz, teatru și film, la dans, educație prin cultură și promovarea patrimoniului, brașovenii și turiștii care vizitează orașul au acum la dispoziție o multitudine de activități culturale la care pot să participe. Acesta este și unul dintre motivele pentru care numărul turiștior care vin la Brașov a crescut în mod constant în ultima perioadă, ducând orașul de la poalele Tâmpei pe locul doi pe țară la numărul celor care vizitează orașul.

„În ultimii ani Brașovul a făcut un adevărat tur de forță în ceea ce privește dezvoltarea vieții culturale a orașului, devenind, de la an la an, un punct de reper pe harta culturală a României, iar acest lucru se vede atât prin numărul de evenimente pe care le organizăm, cât și prin cel al brașovenilor și turiștilor care participă la aceste evenimente. Comunitatea are nevoie de cultură, iar aceasta are nevoie de susținerea financiară a Municipalității, tocmai de aceea, în fiecare an, am crescut sumele alocate instituțiilor de cultură și operatorilor privați, iar rezultatele se văd, în calitatea evenimentelor, în diversitatea și numărul lor. Brașovul a devenit un oraș în care cultura este o prioritate”, a declarat primarul Allen Coliban.

Tot la capitolul cultură, este deja de notorietate faptul că spectacolele de la Opera Brașov se desfășoară în ultimul timp cu casa închisă, cu biletele vândute în mai puțin de 5 minute pentru spectacolele cele mai îndrăgite de publicul brașovean. Centrul Cultural Apollonia Hirsher, a cărui renovare a fost finalizată în timp record de actuala administrație, oferă în mod permanent, iubitorilor de cultură: teatru, dansuri populare, folk, cinema, prezentări de carte, ateliere de creație, expoziții de artă, seri de jazz&blues și muzică simfonică. Iar Filarmonica din Brașov este mai nou implicată în proiecte simfonice în locațiile din centrul vechi al Brașovului.

Sursa BizBrasov

Inapoi