Stiri

Cum facem faţă celui mai aspru post din an, cel al Paştelui

1.0K

A început postul Paştelui, cel mai aspru de peste an, când credincioşii renunţă la carne, produse lactate sau ouă.

Însă dincolo de aceste restricţii de hrană, această perioadă este una de purificare sufletească.

În pieţele din Braşov, zacuştile sau dulceţurile la borcan sunt la mare căutare, iar preţurile variază între 7 şi 15 lei .

Nutriţioniştii ne recomandă ca în această perioadă alimentaţia să fie bazată pe reţete tradiţionale, care conţin ingrediente sănătoase, şi să evităm produsele din magazine precum crenvurşti de post, pate sau caşcaval de post. În plus, spun specialiştii, postul poate aduce beneficii pentru organism doar dacă este ţinut în mod corect:

„O preocupare importantă în post este aportul de proteine și atunci vom face o combinație de proteine vegetale. Dimineața – cereale. Aici aș recomanda fulgii de ovaz. Avem la gustări posibilitatea să mâncăm nuci și semințe, sursele de grăsimi sănătoase. La o altă gustare putem mânca fructele. Seara – o supă, o supă cremă dacă vrem să mâncăm ceva ușor.”, a spus nutriţionistul Cristian Mărgărit

Postul Paştelui se va încheia în 18 aprilie.

Inapoi