Stiri

Echilibru în piața muncii prin educatie practica 

141

La Brasov, implementarea  proiectului „Performanță prin educație practică”, cod SMIS 132913, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, inițiat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în calitate de beneficiar al finanțării, în parteneriat cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, continua sa aduca in atentia antreprenorilor tineri absolventi universitari,, dornici sa se formeze si sa se implice activ in activitatea companiilor ce aleg sa devina parteneri ai acestui proiect.

 

 Dinamica pe piața muncii se schimba cu foarte mare rapiditate, producand schimbari vizibile la care piata este nevoita sa se adapteze, echilibrul fiind imperios necesar pentru a potențarea zonei economice.

Astfel, in vederea unei posibile  stabilitati pe piata de munca, o redefinire a cererii si a ofertei de calificare in Regiunea Centru o aduce si proiectul Performanta prin educatie practica,  dovedindu-se a fi o metoda eficienta si accesibila de a pune de acord oferta educationala cu nevoia de forta de munca. 

La acest moment sunt implicati in proiect un  număr semnificativ de companii care vin sa formeze prin tutorii desemnati viitorii angajati, studentii beneficiari ce fac parte din grupul tinta selectati de la cele patru specializari – drept, sociologie si comunicare, psihologie si stiintele educatiei si stiinte economice si management, cuprinse in proiect.

 

În acest sens, pe langa cunostintele acumulate prin continutul invatamantului, sunt considerate importante pentru scuccesul integraii profesionale aspecte care coincid cu nevoile angajatorilor, evaluarea tinerilor absolventi avand in vedere eficienta in ceea ce fac si in activitatea lor. Vorbim despre o piata in continua schimbare, insa contributia reala a antreprenorilor, a companiilor in formarea pietei de munca contribuie la echilibrul acesteia. 

Inapoi