Stiri

Brașovul va primi în perioada următoare un elicopter SMURD

545

Județul Brașov va primi în perioada următoare, un elicopter SMURD, anunțul fiind făcut de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, în timpul festivității de inaugurare a noii Unități de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean Brașov. 

„Avem personal medical care va trebui să urmeze stagii de pregătire. Acest elicopter va avea, pe lângă misiunile obișnuite, și intervenții montane, ceea ce înseamnă că toți medicii care vor lucra cu acest aparat de zbor trebuie să cunoască procedurile specifice, cum este coborârea pe troliu. Aceste stagii de pregătire cred că vor dura trei luni, apoi elicopterul va începe să fie operat efectiv, undeva în luna iulie sau august”, a declarat Arafat, citat de Brasov Metropolitan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că elicopterul va fi amplasat la o bază de operații la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

„Iniţial, locul de staţionare al elicopterului fusese stabilit la Victoria, însă după discuţii mai amănunţite am decis de comun acord locaţia definitivă a aparatului, care va fi amplasat într-o bază de operaţii la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Până când vom construi hangarul special destinat acestui elicopter, el va fi operat temporar de la IAR Ghimbav, pe baza unui protocol pe care DSU îl va încheia cu operatorul economic. Estimăm că elicopterul va fi pus în funcţiune în vara acestui an, iar până atunci va avea loc instruirea personalului medical. Pe lângă misiunile obişnuite, elicopterul SMURD al judeţului Braşov va executa intervenţii montane, ceea ce înseamnă că toţi medicii şi asistenţii vor trebui să deprindă manevrele de coborâre pe troliu şi de urcare pe troliu a bolnavului. Ne bucură faptul că domnul secretar de stat Raed Arafat a agreat această soluţie, astfel că în perioada următoare Aeroportul Braşov va asigura nu doar spaţiul necesat operării elicopterului, ci şi posibilitatea de aterizare şi decolare a avioanelor SMURD care transportă bolnavii critici. Pe termen mediu ne propunem să avem un heliport şi în municipiul Braşov, cel mai probabil în cadrul noului spital regional de urgenţă pe care cu toţii ni-l dorim şi în realizarea căruia Consiliul Judeţean Braşov este pregătit să se implice nemijlocit” a spus Adrian Veștea.

Pe lângă misiunile obişnuite, elicopterul SMURD al judeţului Braşov va executa intervenţii montane, ceea ce înseamnă că toţi medicii şi asistenţii vor trebui să deprindă manevrele de coborâre pe troliu şi de urcare pe troliu a bolnavului.

Pe termen mediu, oficialii își propun să avem un heliport şi în municipiul Braşov, cel mai probabil în cadrul noului spital regional de urgenţă, în realizarea căruia Consiliul Judeţean Braşov este pregătit să se implice nemijlocit.
Inapoi