Stiri

Kids Tâmpa, campioană națională pe echipe la badminton, la U17!

345

 

Echipa de badminton de la Kids Tâmpa Brașov a câștigat în weekend, titlul de campioană națională pe echipe la U17, după un turneu care s-a desfășurat la Galați, sub egita Federației Române de Badminton.

Reprezentată Brașovului, Kids Tâmpa Brașov, a reușit să câștige toate meciurile cu celelalte cinci echipe participante, devenind astfel campioană națională.Kids Tâmpa s-a deplasat la Galați cu Călin Grajdieru, Maxim Iacob, Andrei-Cătălin Dragoș (împrumutat de la BC Cluj), Karuna Vizi, Teodora Garalbatin, Irina Garalbatin și Amalia Sohodoleanu, alaturi de antrenorii Dan Stegaru și Sorin Toader.

Antrenorul de la Kids Tâmpa, Dan Stegaru, a spus la finalul turneului că este fericit că echipa a reușit săp revină la Brașov cu titlul de campioană, și a explicat o parte din strategia de formare a echipelor, care a dus la ocuparea locului 1. “Acest turneu s-a jucat după sistemul de joc, fiecare cu fiecare. Cu toate acestea, pentru că într-un meci între două echipe sunt cinci jocuri, Simplu băieți, Simplu fete, Dublu băieți, Dublu fete și Dublu mixt, competițiile de badminton pe echipe sunt extrem de interesante, pentru victorie fiind nevoiți să avem o echipă compactă și inspirație la formarea echipelor, deoarece fiecare jucător are posibilitatea să joace maxim două probe într-un meci. Pentru noi, competiția la aceasta categorie U17, are o importanță deosebită deoarece secția brașoveana de badminton s-a înființat acum 8 ani, iar Călin Grăjdieru, care este și căpitanul echipei, este unul dintre primii copii înscriși la secția de badminton. Suntem fericiți că suntem campioni naționali pe echipe și ne pregătim pentru turneele următoare, la celelalte categorii de vârstă, a spus coordonatorul secției de badminton de la Kids Tâmpa.

Imediat după Naționalele de la Galați, sportivii noștri însoțiți de antrenori se vor deplasa la Zagreb, acolo unde vor participa la o competiție din circuitul european. Călin Grăjdieru, Karuna Vizi vor juca la U17; Maxim Iacob la U17 și U15; Amalia Vlad și David Farca la U15 și U13 iar Medeea-Ioana Matei la U11.

Inapoi