Stiri

Nu se mai prelungește starea de alertă din România

518

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după şedinţa privind gestionarea pandemiei, de la Palatul Cotroceni, că s-a hotărât să nu se mai prelungească dincolo de 8 martie starea de alertă din România şi că, odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final, a mai afirmat şeful statului, arătând că trebuie să rămânem vigilenţi şi pe mai departe.

Preşedintele a declarat că epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară, iar valul cinci este aproape de a se încheia.Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de vgestionarea acestei situaţii, decizii cu impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare, cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am decis să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final”, a spus şeful statului.

Preşedintele a arătat că, odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum, iar măsurile complete vor fi anunţate şi explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autorităţile abilitate. Klaus Iohannis a arătat că ”se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19, doi ani foarte grei, în care existenţa noastră a fost modificată radical”.
Preşedintele a mai spus că ultimii doi ani ne-au demonstrat că trebuie să învăţăm să trăim în acest context epidemiologic, să ne adaptăm şi să punem în valoare oportunităţile existente, pentru a fi capabili să oferim îngrijirea şi protecţia de care are nevoie comunitatea. ”Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenţi şi pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenţie, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menţinute. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm şi să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus. Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate şi din punctul de vedere al creşterii investiţiilor, dar şi al regândirii unor mecanisme, astfel încât sistemul sanitar să fie unul echitabil şi capabil să răspundă eficient unor situaţii limită.Vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate!”, a spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, vineri, o şedinţă la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus.

Inapoi