Stiri

Oameni cu sufletul cald și mare ca pâinea de casă, voluntari într-un proiect destinat sutelor de copii.

1.4K

Povestea a început în urmă cu 5 ani, la inițiativa Carminei Nicolescu. Plecase la Spitalul de Copii Brașov având o problemă cu băiețelul ei și au stat acolo într-un mediu nepersonalizat și rece, trist chiar. Și a simțit nevoia să aducă bucurie și culoare spațiilor. Așa a luat naștere proiectul de înfrumusețare a pereților prin picturi pentru copii.

În urmă cu câteva zile proiectul s-a concretizat și la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă, o școală specială. ”Și eu mi-aș dori să arate la școala noastră la fel de frumos”, spune Cristina Cernat, profesor la unitatea de învățământ. Bazat pe voluntariat, pe oamenii inimoși care și-au rupt din timpul liber pentru o cauză nobilă, cadre didactice dar și părinți, proiectul a prins viață și aici.

Într-un fel sau altul, educatorii și profesorii se simt puțin obligați să nu mai dăruiască, spune Cristina cu mâhnire. Se simt obligați (face pauză și oftează) să stea în pătrățica lor. Sigur, trecem printr-o perioadă de pandemie, însă trebuie să nu uităm care este sensul nostru, al tuturor: Viața despre asta este, despre a dărui, de a împărtăși, despre a sădi semințe cu sens, cu valoare, să ne ajutăm și să ne bucurăm…

 

Poate că ar trebui să privim jumătatea plină a paharului, treaba asta cu măștile ne ajută să ne privim mai mult în ochi.

Cristina este inițiatoarea proiectului și un om cu un suflet mare și cald ca pâinea de casă.  Vorbim despre ”Povești desenate pe pereți” și pe unde au ajuns cu acest proiect. Spitalul de Copii Brașov, Spitalul Zărnești, Spitalul orășenesc din Sinaia, Spitalul de Pneumoftiziologie, secția copii. Și continuă să ne spună…

Școli de la sat la oraș, Cutuș, Augustin, Vulcan, Colonia 1 Mai, Măieruș, Tărlungeni, în tot acest timp au participat la proiect mii de volntari și au fost necesare sute de ore de muncă. La început vin specialiștii în contururi care văd imaginea de ansamblu și se pun de acord asupra temei. Spre exemplu, la școala specială s-au dorit teme cu copii, mesaje, culori, bucurie și iubire. Apoi vin pictorii.. voluntari și ei.

La final rămâi uimit de ceea ce pot realiza acești oameni pentru copii.

Inapoi