Stiri

Trei evenimente deschid stagiunea estivală a Operei Brașov!

245

Vineri, 5 iulie 2024, de la ora 19.00, la Coresi Shopping Resort, Opera Brașov este invitată să susțină un concert extraordinar cu muzică de operă, operetă și muzică de film – „Opera Brașov vine la Coresi!”. Acest eveniment continuă seria colaborării cu primul centru comercial din Brașov și își propune să aducă genurile muzicale pe care le promovează instituția noastră mai aproape de marele public. În cadrul acestui concert, veți putea asculta lucrări celebre din repertoriul universal, cum ar fi operele: „Carmen” de G. Bizet, „Turandot” și „Gianni Schicchi” de G. Puccini, operetele „Văduva veselă” și „Giuditta” de Fr. Lehár, „Contesa Maritza” de E. Kálmán și muzică de film din „Nașul” sau „Cabaret”.

Pe scena de la Coresi Shopping Resort, vor urca soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu – soprană, Silvia Micu – soprană, Asineta Răducan – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor, Alexandru Chiriac – bariton, alături de Orchestra Operei Brașov, dirijată de maestrul Mircea Holiartoc. Prezintă: Simona Manole.

Așadar, vinerea aceasta, vă invităm la o sărbătoare a muzicii de operă, într-un loc neconvențional din Brașov!

* Spectacolul durează o oră și 10 de minute și nu are pauză.

Intrarea este liberă!

Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 19.00, în Piața Sf. Ioan din centrul istoric, vă așteptăm la concertul „Bijuterii muzicale estivale”, susținut de Opera Brașov în cadrul stagiunii estivale 2024!

Îi veți asculta pe artiștii noștri: Maria Catrina, Aurelia Florian, Corina Klein, Sonia Hazarian, Asineta Răducan, Florentina Soare, Adrian Dumitru, Mugurel Oancea, Alexandru Aghenie, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Marian Rește, Șerban Dinu, Dan Popescu, alături de Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc, iar prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coordonator spectacol: Valentina Mărgăraș. Regie scenă: Marilena Aldea.

În programul concertului, sunt cuprinse arii, duete și coruri din operele „Răpirea din Serai” de W.A. Mozart, „Elixirul dragostei” și „Don Pasquale” de G. Donizetti, „Trubadurul” și „Rigoletto” de G. Verdi, din operetele „Silvia” și „Contesa Maritza” de E. Kálmán, „Liliacul” de J. Strauss-fiul sau „Valurile Dunării” de G. Grigoriu.

  • Spectacolul durează o oră și 30 de minute și nu are pauză.

Intrarea este liberă!

Duminică, 7 iulie 2024, de la ora 11.00, în Piața Sf. Ioan, îi așteptăm pe cei mici să deprindă primele noțiuni de dans clasic în cadrul lecției de balet „Vreau să dansez!”. Își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Prezintă: Simona Manole.

Programul cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova baletul în rândul copiilor – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet. În prima parte a lecției, balerinii se vor „încălzi”, așa cum fac, de fiecare dată înainte de a dansa într-un spectacol, apoi vor prezenta câteva elemente specifice artei lor, cum ar fi tutu-ul, tunica, poantele și flexibilii. Apoi vor interpreta fragmente reprezentative din cele mai cunoscute spectacole de balet clasic, dar și momente de dans contemporan. Coregrafiile clasice, neoclasice și contemporane sunt semnate de Alexandru Fotescu, Dorin Mirea, Horațiu Cherecheș. Coordonator spectacol: Alexandru Fotescu. Regie scenă: Alexandra Scriminț.

  • Spectacolul durează o oră și nu are pauză.

Intrarea este liberă!

Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Inapoi