Stiri

Urs impuscat, dupa ce a fost lasat sa agonizeze 18 ore

1.2K

Un urs a fost lovit de o masina, sambata seara, la iesirea din localitatea Praid, judetul Harghita. In urma accidentului, ursul s-a ales cu rani foarte grave, incompatibile cu viata.

Desi autoritatile au gasit repede ursul ranit pe marginea drumului, animalul a fost lasat 18 ore in agonie, dupa ce a fost tranchilizat de cinci ori, si a fost impuscat abia in aceasta dupa amiaza.

Intarzierea  s-a produs din cauza ca  nu s-au luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problema. Ministrul sustine ca nu era nevoie de o permisiune din partea Ministerului Mediului, in cazul de fata pentru eutanasierea ursului ranit.

Potrivit unui comunicat de presă transmis in aceasta dupa amiaza de Ministerul de Interne, prefectul judetului Harghita, Andrei Jean-Adrian, va fi demis. Aceasta decizie are legătură cu modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului ranit, mai ales ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita a înștiințat în timp util autoritatile locale despre situatia evenimentului.

Inapoi