Stiri

VIDEO – Tragedie în Piatra Craiului, doi maratoniști au murit după ce au alunecat într-o râpă

2.6K

Tragedie la Maratonul montan Piatra Craiului, unul dintre cele mai mari evenimente care a reunit la start aproximativ 600 de participanți.

O alergătoare în vârstă de 45 de ani a căzut în timp ce alerga pe traseul stabilit de organizatori, într-o prăpastie. În același loc, nu se cunoaște la acest moment în ce condiții a căzut și un bărbat în vârstă de 39 de ani. Femeia era din Odorheiul Secuiesc și bărbatul din Cluj Napoca, amândoi cu experiență în participarea la maraton.

Cu toate eforturile salvamontiștilor și a intervenției unui elicopter, femeia a fost declarată decedată după procedurile de resuscitare, iar la scurt timp și bărbatul care fusese găsit conștient, cu picioarele fracturate. Potrivit mai multor participanți la maraton traseul a fost destul de dificil și în zona de stâncă se aluneca foarte repede din cauza condițiilor meteo. Era necesar să fii foarte atent pentru depășirea zonelor sensibile. Cel mai probabil femeia a alunecat, iar momentul a fost observat de un alt maratonist care a anunțat salvamontul.

Maratonul montan Piatra Craiului a fost oprit urmare a acestei tragedii.

VIDEO – TRAGEDIE ÎN PIATRA CRAIULUI

Inapoi