Stiri

Vremea calda a inmuiat partia

558
Vremea deosebit de calda a inmuiat partia,iar incidentele nu au intarziat sa apara

Astazi, 21.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri in care persoanele s-au accidentat sau au ramas blocate in partea superioara a masivului in timp ce practicau sporturile de iarna. Pentru una a fost nevoie si de interventia echipajului SMURD, care a preluat-o si transportat-o catre unitatea spitaliceasca, pentru controale suplimentare de specialitate.

O persoana care nu stia sa schieze a ramas blocata in partea superioara a masivului dupa inchiderea instalatiilor de transport pe cablu, suferind un atac de panica, a necesitat evacuare.

De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 339 cazuri, totalizand 359 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.

⚠️ Schiorilor incepatori le recomandam sa apeleze, cu cea mai mare incredere, la un instructor de schi autorizat. Astfel, vor fi permanent in siguranta, nu vor ajunge pe partii care sa le depaseasca nivelul si nu se vor rataci. In plus, vor invata sa schieze intr-o maniera corecta, care ulterior va fi mult mai usor de dezvoltat, iar progresul va fi unul exponential mai rapid, decat daca aleg sa invete singuri.
Daca aleg totusi sa invete singuri, sa se asigure ca raman pe partiile de incepatori, BRADU si STADION si sa nu urce pe partia Drumul Rosu, decat in momentul in care sunt capabili sa opreasca si sa ocoleasca in conditii de siguranta.
Sa nu urce pe masiv aproape de ora inchiderii instalatiilor de transport pe cablu. Coborarea unei partii ca Drumul Rosu este foarte solicitanta si poate dura mult mai mult decat anticipati. Astfel, riscati sa fiti prinsi de lasarea intunericului. Aducem la cunostinta faptul ca partiile se inchid la jumatate de ora de la ultima cursa, de regula la ora 16:30.

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru! – Serviciul Salvamont

Inapoi