Stiri

10.000 de lei amendă pentru un curier din Brașov

556

Un curier care a aruncat pe un câmp din apropierea municipiului Braşov deşeuri din carton, plastic, mobilier vechi şi polistiren a primit 10.000 de lei amendă din partea Poliţiei Locale pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu. Persoana de la care proveneau deşeurile, şi care a fost identificată în baza documentelor aflate printre gunoaie, a fost obligată să igienizeze zona.

Poliţiştii locali din Braşov au găsit resturile provenite din amenajarea unei locuinţe – deşeuri din plastic, polistiren, carton, mobilier – aruncate într-o zonă situată în apropierea DN 13.
„Cercetând informaţiile din documentele identificate printre resturile de materiale depozitate ilegal pe domeniul public, poliţiştii locali au continuat verificările, descoperind că deşeurile proveneau de la proprietarul unui imobil din localitatea Ghimbav. Acestuia i-a fost livrat pe 10 martie un aparat electrocasnic, iar curierul care a efectuat livrarea s-a oferit să preia deşeurile depozitate pe terasa imobilului, bineînţeles contra cost”, informează, miercuri, Primăria Braşov.
Curierul care a transportat şi a aruncat deşeurile pe câmp a fost amendat contravenţional cu 10.000 lei, conform OUG nr.92/2021 privind regimul deşeurilor. În plus, cel de la care proveneau deşeurile a fost obligat să le ridice şi să cureţe zona. Măsura a fost îndeplinită şi finalizată în cursul zilei de marţi.
Nu este prima dată când la Braşov persoane care aruncă pe câmpurile de la periferia oraşului sunt identificate în baza bonurilor, facturilor sau altor documente aflate printre gunoaiele depozitate ilegal. Autorităţile locale atrag atenţia că sancţiunile prevǎzute în asemenea cazuri sunt cuprinse între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru persoanele fizice, iar pentru firme sancţiunile sunt între 50.000 lei şi 70.000 lei.
Inapoi