Stiri

20 de hectare de parc fotovoltaic! Brașovul devine independent energetic

392
Unul din marile proiecte pe care administrația condusă de Allen Coliban le are în vedere este independența din punct de vedere energetic a Brașovului, din sură regenerabilă. 20 de hectare de parc fotovoltaic pe care unii se prefac că nu îl văd! Aproximativ 20 de hectare prind contur, la Stupini.
”Am fost pe șantierul parcului fotovoltaic al Brașovului. 20 de hectare în Stupini, pe care sunt montate deja peste 7000 de panouri, din cele peste 30.000, câte vor fi la final.
Vorbim de un proiect dezvoltat în timp record. În aproximativ un an am făcut proiectul, am depus cererea de finanțare și am obținut-o, am dat startul lucrărilor și în scurt timp va fi gata.
La finalul lunii iunie toate panourile vor fi montate, iar parcul va fi conectat la sistemul național de energie electrică. Peste 90% din consumul public de energie electrică va fi acoperit de acest parc. Și mă refer aici la iluminat public, la energia electrică necesară școlilor, grădinițelor, creșelor, instituțiilor de cultură și producerii de zăpadă artificială în Poiană.
Ce înseamnă concret noul parc fotovoltaic? Bani economisiți pe care acum îi plătim pe factura de energie electrică. O grădiniță nouă va putea fi construită anual cu banii pe care îi economisim. Sau o creșă. Sau un corp nou de școală.” – a declarat primarul Allen Coliban

Inapoi