Stiri

1.1K

Mii de melomani au reacționat la Concertul online al Filarmonicii Brașov!

„#muzica dă putere#

Inițiativa Filarmonicii Brașov de a transmite live concertele înregistrate vine să încurajeze și să exprime solidaritatea artiștilor angajați, a personalului și a conducerii instituției cu publicul meloman și nu numai. Cei ce iubesc muzica clasică se pot bucura, de acasă, de concerte de excepție susținute de muzicienii Orchestrei Simfonice brașovene, în fiecare zi de joi, de la ora 19, fiind transmis integral un Concert Simfonic.

Primul concert transmis în tumultul acestei perioade, ieri 19 martie 2020 pe pagina de facebook a instituției a arătat că „#muzica dă putere#. Cu un impact de mii de oameni, cu vizualizări care au trecut pragul zecilor de mii, cu sute de comentarii, decizia Filarmonicii de a transmite live concerte dovedește că muzica are darul de a echilibra în toate situatiile vieții și de a păstra spiritul sănătos al comunității.

Astfel, melomanii s-au bucurat on line de Concertul înregistrat susținut de Orchestra Simfonică în ianuarie 2019, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, dirijor invitat permanent al Filarmonicii Brașov, solist fiind violonistul Francesco Manara.

Filarmonica Brașov rămâne aproape de melomani. După transmisia live, concertele rămân postate în pagina de facebook a Filarmonicii și pot fi vizionate ulterior, pentru a oferi celor care doresc accesul la muzică clasică de calitate. Filarmonica își aduce astfel aportul în această luptă a umanității împotriva COVID 19. Reacțiile au fost intense și pline de trăire: „Sunteți minunați”, „Muzica ne adună pe toți”, „Sunteți o bucurie a sufletului”, reprezintă doar un exemplu din sutele de comentarii ce stau mărturie pe pagina de facebook.

„Practic, derulăm o campanie de solidaritate și implicare pe care Filarmonica o va desfășura susținut prin muzică. Suntem aici! În plină pandemie COVID19 publicul se poate alina cu emoția concertelor simfonice. Este o ocazie să ne regăsim pe noi înșine. Este binecunoscut efectul de păstrare a echilibrului prin muzică. Iar în această perioadă de stres, muzica este exemplul cel mai clar al eficienței comunicării nonverbale. Acum avem nevoie de asta. Comunicarea este foarte importantă, socializarea este un „factor plus” care influențează vitalitatea. Muzica transmisă on line, este un act încurajator și coagulează oamenii în jurul acestei emoții. Este acea sursă vie de energie. Ne gândim că poate acest gest se extinde și, de ce nu, cei ce pot și le este la îndemână, să doneze prețul biletului unui concert pentru a sprijini această luptă! Să generăm un lanț al solidarității umane…Să dovedim că suntem oameni…că ne pasă. Și mai ales, să nu uităm…Destinul oamenilor poate fi schimbat de orice aspect pozitiv, sau de orice faptă bună.” Alexandra Grancea, PR Filarmnica Brașov

Inapoi