Stiri

Accident la rafting, o persoană decedată!

755

Accident la rafting pe raul Jiu în partea superioara a Defileului , în zona de trecere dintre județele Gorj si Hunedoara . Pe fondul unul râu la cote foarte mari, cu viitura puternica de pe versanți , trei bărci de rafting cu 22 de persoane s-au răsturnat intr-o zonă deosebit de greu accesibila. Majoritatea participanților au ieșit singuri la mal, în porțiunea cu sosea , o persoana a necesitat resuscitare și 6 persoane au ieșit pe malul opus șoselei . Pentru recuperarea acestora a intervenit o echipa de prim raspuns din partea Serviciului Public Județean Salvamont Gorj căreia i s-au alăturat doua echipe de sprijin din partea Salvamont Gorj și Salvamont Hunedoara. Cele 6 persoane s-au regrupat pe un versant și, pentru a ajunge la ele, salvamontiștii au urcat în amonte câțiva kilometri, s-au întors prin tunelul de cale ferata, apoi au echipat cu corzi zonele dificile, pe care s-au întors cu cei blocați. Acțiunea a fost dificila, datorita terenului accidentat si faptului ca în acele momente în zona a fost o ploaie puternica, cu fulgere și grindină.
Cei 6 au fost coborâți cu masuri de siguranța sporite întrucât toți aveau încălțăminte de rafting, improprie deplasării pe munte și au fost predati ambulantelor sosite în zona.
Salvamontiștii din Gorj au mers apoi și au recuperat persoana decedata, rămasă pe malul apei, fiind necesara tracțiunea cu sisteme de reducere a forței, pe un perete înclinat de cca 30 m.
În acest moment acțiunea este încheiată, echipajele de salvamontiști ajungând în baze.

sursa – Salvamont România

 

Inapoi