Stiri

„Anotimpurile” și un show pianistic, la sfârșitul săptămânii, pe scena Operei Brașov

314

 

Miercuri, 17 aprilie 2024, de la ora 17.00, Opera Brașov vă invită la Muzeul „Casa Mureșenilor” pentru a participa la „Recitalul de la ora cinci”. Evenimentul va fi susținut de artiștii: Mădălina Bourceanu – soprană, Maria Catrina – soprană, Anda Pop – soprană, Alin Anca – bas, Șerban Dinu – bas. Lioara Popa se va afla la pian, în timp ce prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole.

Recitalul se va desfășura pe acordurile muzicii de operă, trecând prin cele mai reprezentative titluri ale liricii universale: „Faust” de Ch. Gounod, „Flautul fermecat” și „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Macbeth” de G. Verdi sau „Rusalka” de A. Dvořák.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză.

 Preț bilete: 8 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 2 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

  Sâmbătă, 20 aprilie 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul de balet „Anotimpurile”, pe muzica compozitorilor Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla. Premiera „Anotimpurilor” a avul loc, la Opera Brașov, exact acum trei ani, în plină pandemie, și a fost transmisă online!

Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.

Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbrăcată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.

Invitați speciali în acest spectacol sunt Silvia Spataru și Csongor Kicsi, dansatori de tango argentinian. Alături de ei, soliștii de balet ai Operei Brașov: Melania Condoiu, Valentina Mirică, Luna Muramatsu, Hana Okudaira, Claudiu Dane, Dorin Mirea, Eduard Toma (invitat), Teodor Pătrașcu. Își dă concursul Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Diana Drăgan, Ariana Marcu, Valentina Mirică, Daria Nicoară, Cristina Rotundu, Andreea Rusu, Matei Rada, Adrian Scriminț, Agatha Olah, Alessia Fărcășanu (invitată). Participă copiii de la Studioul de balet al Operei Brașov: Csiki Emma Georgiana, Daria Bica – îndrumător: Iulia Coșeriu. Regia și coregrafia sunt semnate de Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Regie scenă: Alexandra Scriminț.

  • Spectacolul durează o oră și 15 minute și nu are pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

  Duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la concertul extraordinar „It’s More Than Just a Piano Show!”, susținut de pianistul și entertainer-ul Dima Belinski, alături de DS Project Orchestra și soliștii vocali: Casiana Lazăr, Ioana-Maria Repciuc, Lorena Cernișov, Andrei Petruș, Silviu Murariu.

În premieră la Brașov, vă propunem un concert ce stă sub semnul divertismentului, în care muzica și comicul se combină și creează o atmosferă incitantă și plină de bună dispoziție pe durata întregului spectacol! Proiectul este creat și îl are ca protagonist principal pe Dima Belinski – pianist, compozitor, aranjor și entertainer, care a concertat cu propriul său show în peste 100 de țări din lume, având în palmares peste 700 de spectacole! În România, concertul a mai fost susținut la Cluj-Napoca (pentru prima oară în România, în 2022), la Oradea, Bistrița etc.

Dima Belinski este acompaniat de propria sa orchestră – DS Project Orchestra – formată, în mare parte, din studenții săi de la modulul de jazz și muzică ușoară al Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. În calitate de soliști, Dima îi are ca invitați pe câțiva dintre cei mai talentați actuali și foști studenți de ai săi, unii cunoscuți deja și prin proiectele lor personale – câteva voci tinere dinamice, ce interpretează aranjamente originale ale unor piese vechi românești.

Piese care au făcut istorie din genurile rock, pop și romanțe vor fi prezentate într-o manieră inedită jazzistică, în încercarea de a readuce șlagărul românesc în atenția spectatorului, care va avea șansa să descopere noi valențe.

Pe lângă muzică românească, în spectacol veți auzi și melodii cunoscute din muzica clasică, pop și rock internaționale – toate fiind revizuite/rearanjate în aceeași manieră originală. Stilul virtuos de interpretare la pian a lui Dima Belinski, glumele muzicale, precum și modul haios de a comunica cu publicul transformă acest spectacol într-o experiență de neuitat. Dima Belinski, DSP Orchestra și soliștii doresc să vă oferae un show dinamic și plin de surprize!

  • Spectacolul durează o oră și 30 de minute și nu are pauză.

Preț bilete: 50 lei

Biletele pentru concertul „It’s More Than Just a Piano Show!” se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17.

Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Inapoi