Stiri

Aproximativ o sută de turişti au rămas blocaţi din cauza zăpezii

332

Aproximativ o sută de turişti au rămas blocaţi cu autovehiculele, duminică, pe două drumuri judeţene din zona montană a judeţului Dâmboviţa. Maşinile nu au mai putut înainta din cauza gheţii depuse pe carosabil. Jandarmii motani au venit în sprijinul şoferilor, drumurile fiind deblocate la finalul unei acţiuni care a durat aproximativ trei ore.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, blocaje s-au înregistrat, duminică, în Masivul Bucegi, pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu – Orzea şi la intersecţia cu DJ 714 Orzea – Zănoaga, unde carosabilul era acoperit cu gheaţă şi zăpadă. Mai multe autovehicule, în care se aflau aproximativ o sută de oameni, au rămas blocate. Şoferii au fost ajutaţi de către jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga.
„Cei aproximativ 100 de turişti din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Prahova, Braşov, Dâmboviţa şi Argeş au fost sprijiniţi de jandarmii montani şi poliţişti pentru a debloca autoturismele şi să se deplaseze spre casă, în condiţii de siguranţă. Acţiunea s-a încheiat, fără probleme, după aproximativ 3 ore”; au transmis oficialii Jandarmeriei Dâmboviţa.
Jandarmii le recomandă turiştilor care intră pe drumurile din zona de munte cu autovehiculele  să se să se informeze cu privire la traseu, gradul de dificultate al acestuia şi condiţiile meteorologice locale şi să aibă maşinile echipate pentru iarnă: tracţiune 4×4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată.
Foto: IJJ Dâmboviţa
Foto: IJJ Dâmboviţa
Inapoi