Stiri

Arta și Dezvoltarea Durabilă Se Întâlnesc la Brașov!

627

Promovarea tinerilor și a artei este de o importanță crucială în dezvoltarea societății noastre. Tinerii reprezintă viitorul și sunt sursa inovației, creativității și a energiei proaspete. Prin intermediul artei, aceștia își pot exprima viziunile, își pot dezvolta gândirea critică și abilitățile de comunicare, și pot deveni cetățeni mai conștienți și mai implicați în problemele societății.

Un succes remarcabil pentru proiectul Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festivalul Național de Artă 2023, Ediția I.**

Asociația E CEVA BINE, alături de My Dreams School Talent și FAMS Academy, au avut plăcerea de a organiza un eveniment deosebit, Festivalul Național de Artă 2023, Ediția I – „Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei”, desfășurat în Brașov, în inima Regiunii Centru, în data de 12 octombrie 2023.

Acest proiect ambițios, propus și implementat de Asociația E CEVA BINE (anterior cunoscută sub numele BENEVA), în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a devenit un succes notabil. Acest eveniment a adus împreună peste 160 de artiști, copii și adolescenți din întreaga țară, precum și profesori și mentori din domeniul artistic.

Timp de două săptămâni, începând cu 12 octombrie 2023, am avut onoarea să vă invităm să vizitați o expoziție colectivă inedită găzduită la Clubul Copiilor Titus, cu vernisajul programat la data de 12 octombrie 2023, ora 16:30. Această expoziție a reunit tineri artiști talentați precum Carla Maria Dogaru, Nan-Adnana Crișan, Alexandru Dimitriu, Ștefania Buda, Francesca Slupek, Elena Rebeca Rusuleț, Alexia Vay, Raissa Maria Necula, Sofia Maria Corona, Karen Stephanie Pellegrino, Tiberiu Dan Nagy, Pavelina Christiana Arsene, Georgiana Miruna Rusuleț, Alexandra Iuga, Maria Giorgia Dragomir, AnaMaria Epurie, Anastasia Marcovici, Alexia Daria Chiriac, Ștefan Cristea, Nan-Darius Crișan, și Maya Stroia. Acești tineri au fost ghidați și mentorați de experți precum Marinela Palici, Camelia Căpraru, Andreea Arsene, Lidia Dică, Cristian Munteanu și Romeo Bucur.

Expoziția a reușit să capteze speranțele, visele și creativitatea celei mai tinere generații din fiecare regiune a României. Acești tineri artiști s-au unit pentru a-și exprima viziunile în cema ce privește un viitor sustenabil și armonios, inspirat de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite, a declarat cu mândrie Iulian Văcărean, președintele Asociației E CEVA BINE.

Pe lângă expoziția în sine, vă invităm să explorați și resursele online ale proiectului, precum website-ul www.artadurabila.ro, canalul de YouTube al Asociației E Ceva Bine pentru podcastul proiectului, și pagina de Facebook, unde veți putea cunoaște mai bine tinerii artiști și creațiile lor.

Unul dintre obiectivele majore ale acestui proiect a fost de a promova în rândul școlarilor Strategia Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1. Acest lucru s-a realizat prin intermediul activităților extracurriculare și prin metode alternative, folosind arta ca instrument de educație și vehicul de promovare formală și informală.

Proiectul a fost finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Echipa Asociației E CEVA BINE, condusă de Iulian Văcărean, împreună cu Florentina Petrariu-Ciocănea, Iselin Luisa Huluba, Bianca Dobre, Dani Ionescu și Ana Maria Iordache, a făcut posibil acest eveniment de excepție. De asemenea, dorim să mulțumim partenerilor noștri, Asociația Sută la Sută Românesc, Studio Kort, My Dreams School Talent și FAMS Academy, pentru susținerea acordată.

Asociația E CEVA BINE, cunoscută pentru proiectele sale culturale, sociale și educaționale menite să genereze un impact pozitiv în comunitate și schimbare socială prin intermediul artei, a reușit să se facă remarcată la nivel național și internațional datorită impactului pozitiv al proiectelor sale, originalității lor și campaniilor de promovare de succes. Asociația a fost onorată cu prestigioase premii la Gala Societății Civile și la Gala Asociațiilor Comunitare.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale Asociației E CEVA BINE se numără: „Caravana națională de teatru educațional – Cei 17 magnifici care au schimbat viitorul,” „ALEG SĂ ALEG și EU DECID. NU DEPIND” – proiecte de prevenire antidrog, „BASME NEROSTITE” – spectacol și cursuri de teatru non-verbal pentru copii hipoacuzici, „Festivalul Urban Femei pe Mătăsari” (11 ediții), „Festivalul Urban Bărbați pe Mătăsari” (4 ediții), „Mătăsari 1.7 – Centru Cultural Independent,” „TEATRUL MIGNON și MiniMignon,” și „Opera Fringe Festival.”

Pentru mai multe informații și detalii:

Iulian Văcărean – Președinte Asociația E Ceva Bine Telefon: 0723.274.436 Email: iulian@ecevabine.ro

Acest festival de artă a reprezentat o ocazie unică de a pune în valoare talentul și creativitatea tinerilor artiști din întreaga țară, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima viziunile asupra unui viitor mai sustenabil și armonios. Asociația E CEVA BINE și partenerii săi sunt mândri de rezultatele obținute în cadrul acestui proiect și sunt bucuroși că au putut contribui la promovarea educației prin artă și a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Mulțumim tuturor celor care au susținut acest eveniment și au contribuit la succesul său. Ne așteptăm cu nerăbdare la noi oportunități de a promova arta și dezvoltarea durabilă în comunitățile noastre.

 

 

Inapoi