Stiri

Artista Niculina Stoican vine la Brașov!

652

Da! Cunoscuta și îndrăgita artistă de muzică populară, Niculina Stoican, va ajunge la Brașov să ne cânte și să ne încânte!

În data de 23 noiembrie 2022, în finala concursului organizat de Asociația „Zâmbește pentru Viitor” –  Călătoria Talentelor – editia a 5-a ,  ne vom putea bucura de momente folclorice de excepție oferite de renumita artista Niculina Stoican, invitata surpriza a acestei editii! Un regal folcloric susținut la Centrul Cultural Reduta, alături de instrumentisti valoroși ce fac parte din echipa artistei, veniti chiar din Oltenia, tocmai pentru a pastra atmosfera unica creata de cantecele si interpretarea renumitei artiste. 

 

Fapt deja cunoscut, Călătoria Talentelor este proiectul dedicat copiilor și tinerilor din centrele de plasament din Brașov și din țară, implementat de Asocitatia „Zambeste pentru Viitor”. Copiii înzestrați cu orice fel de talent, mai puțin favorizati de soartă, au ocazia să participe, să se facă cunoscuți și să beneficieze de un pachet de dezvoltare personală și socială, servicii puse la dispoziția lor de către asoctiație. 

„Din dorinta de a aduce în fața copiilor un OM care să îi inspire, anul acesta ne-am gandit să aducem un artist consacrat, recunoscut de toată România, iubit de oameni…. Și ne-a venit în minte doamna Niculina Stoican. Este o persoană carismatică, cu multă căldură și dragoste sufletească, o prezență care, cu siguranta, va impacta toți copiii. Am contactat-o și a zis DA! A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine, pentru echipa mea! Răspunsul dumneaei m-a motivat și mai mult. Mi-a dat încredere! Îi mulțumesc mult încă o data pentru faptul că ni s-a alăturat în această ediție. Sunt sigur că sunt mulți brașoveni care doresc să o asculte live și acum vor avea această ocazie!” – Rupi Gabor, președintele Asociatiei “Zâmbește pentru Viitor”. 

„Călătoria Talentelor” este un proiect ce tine de implicarea unui numar cat mai mare de oameni cu suflet, dornici sa contribuie la aceasta cauză buna. Este o sansa a fiecaruia de a ajuta un copil, adolescent sau un tanar, de a-l putea sprijini in acest drum. Este foarte important ca ei sa-si depaseasca toate frontierele (responsabili, solidari și muncitori), trebuie sa ii ajutam si sa credem in arta si talentul lor.

Proiectul este cofinantat de Primaria Municipiului Brasov. 

 

***

Repere artistice

Niculina Stoican a scos  peste 20 de albume muzicale, fiecare cu minimum 15 piese, sunt peste 300 de piese dăruite publicului. Multe sunt culese, multe sunt create (dar, cu sursă de inspirație, pentru că așa este folclorul) și toate sunt cu mesaje profunde. 

Pentru artista cantecele sunt parte din ea  și din sufletul sau. „Cântecul este existența mea. Îmi e și există în fiecare por. Îmi curge prin vene, deodată cu sângele. El m-a ajutat să fiu, el m-a ajutat să am…”  In cantecele artistei  este prezenta VIAȚA, cu absolut tot ce poate trăi o comunitate, de la naștere și până la marea trecere.

In prezent, Niculina Stoican este directorul Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova.  

Inapoi