Stiri

Atenție bicicliști!

562

  

   Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

 

  • La data de 19 octombrie 2021, în intervalele orare 09.00-12.00 și 16.00-19.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, Secțiile 1, 3, 5 Poliție și Poliția Stațiunii Poiana Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza de competență, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice, prin prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și verificarea respectării prevederilor legale incidente regimului rutier și limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2. 

    Acțiunea a urmărit, în principal, conștientizarea bicicliștilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate normele legale privind circulația pe drumurile publice. 

 

    Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

 

  • prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv abateri săvârșite de către bicicliști, nerespectarea regimului legal de viteză, neacordare de trecere vehiculelor, neadaptarea vitezei la condițiile de drum;
  • depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • verificarea modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. 

 

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare totală de aproximativ 7.400 lei. 

 

Dintre cele 42 de sancțiuni contravenționale, 26 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de către bicicliști. 

 

    De asemenea, polițiștii au reținut 1 permis de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

 

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

 

Inapoi