Stiri

Brașovul va avea un spital clinic nou de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Sănătății

504
Brașovul a câștigat finanțarea prin PNRR pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Sănătății,  Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, lista celor 27 de spitale sau secții noi ce vor fi construite prin PNRR, iar proiectul de la Brașov se află pe poziția a șaptea în listă.

Primarul Brașovului, Allen Coliban a declarat că investiția era mai mult decât necesară, în condițiile în care Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase funcționează în acest moment, într-o fostă baie comunală. „Până în 2026 vom avea primul nou spital din Brașov. Brașovul a câștigat finanțarea prin PNRR pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Avem nevoie de un spital nou pe zona aceasta, în condițiile în care Spitalul de Infecțioase funcționează acum într-o fostă baie comunală, iar Spitalul de Pneumologie, în niște foste vile turistice. Este vorba de o investiție de 100 de milioane de euro, acoperită din fonduri nerambursabile prin PNRR, care va deveni, astfel, cea mai mare investiție din județul nostru finanțată prin acest program. Proiectul spitalului de pneumo nu exista în urmă cu doi ani, și iată că acum am obținut și finanțarea“, a spus Allen Coliban.

Spitalul va avea un număr 257 paturi în regim spitalizare continuă și 22 paturi pentru structura de spitalizare de zi.
La sfârșitul lunii decembrie, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 491.437.851,89 lei fără TVA, pentru construirea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.
Inapoi