Stiri

Câtă siguranță avem pe străzile Brașovului? Un brașovean a fost plimbat între instituții ore în șir pentru o sesizare

930

În noaptea de joi spre vineri, mai multe bucăți din tencuiala unei clădiri aflată pe strada Lungă nr.55, au căzut pe trotuar, și numai norocul a făcut, ca la acel moment, să nu treacă nimeni prin zonă. De altfel, pe strada Lungă din Brașov, aceste evenimente par a se întâmpla frecvent, în urmă cu câteva luni, unui brașovean fiindu-I avariantă mașina din același motiv.

Văzând cele întâmplate joi noaptea, cetățeanul care locuiește pe strada Lungă din Brașov a dorit să se sesizeze problema, însă asta nu a fost un lucru ușor. El a fost plimbat între mai multe instituții brașovene, plătite din bani publici, doar pentru a anunța o problemă cu care se confruntă Brașovul din ce în ce mai des, și anume, căderea tencuielii de pe o clădire, care ar fi putut face victime la fața locului.

Omul a mers prima dată la Primărie să anunțe problema, însă după ce a așteptat minute bune, reprezentanții Municipalității l-au trimis la Poliția Locală, însă nici acolo nu a avut mare noroc, pentru că, și aceștia l-au direcționat….Secția 2 Poliție Brașov, apoi în final către Pompieri. După mai multe ore pierdute, și nervi, el a reușit, totuși, să miște ceva, pentru că, până la urmă, pompierii au fost cei care au curățat zona și pereții.

Ca fapt divers, brașoveanul a transpirat la propriu, atât în Primărie cât și la Poliția Locală, unde căldura din interior era, cu siguranță, mult peste necesarul unui om normal. Și în mod cert, cu și mai multe grade peste cât își poate permite brașobveanul de rând în toamna asta rece și iarna care bate la usă.

Ca o concluzie, după toată această întâmplare, nu avem cum să nu ne întrebăm, cam câtă siguranță avem pe trotuarele din centrul vechi al orașului? Sau…cine este responsabil dacă un astfel de eveniment face victime?

Din păcate, în urma unor astfel de sesizări, tot ce se întâmplă, în cel mai bun caz, este o izolare a zonei cu niște benzi prinse superficial, care zboară la primul vânt…

Inapoi