Stiri

Centru de vaccinare la CATTIA – Brașov

5.1K
La CATTIA, a avut loc deschiderea primului centru de vaccinare pentru etapa a II-a din județul Brasov, programările persoanelor incluse în această etapă au început iar vaccinarea propriu-zisă va începe luni, 18 ianuarie, așa cum a informat Prefectura Brașov.
Instituția Prefectului – județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, până în data de 13 ianuarie, inclusiv, au fost distribuite centrelor de vaccinare care funcționează în unitățile medicale din județ 6.065 de doze de vaccin împotriva COVID-19.
Numărul persoanelor vaccinate (prima administrare) până în data de 13 ianuarie, inclusiv, este de 5030, din categoriile prevăzute pentru etapa I-a de vacccinare.
S-au raportat 25 de efecte adverse, nici unul grav.
PRECIZARE
Informația vehiculată pe o rețea de socializare potrivit căreia un medic de familie din județul Brașov „a decedat în urma vaccinului anticovid” este în totalitate falsă. Acest fake-news se adaugă altor informații false, imprecise, inexacte sau înșelătoare, care au drept scop crearea unei stări emoționale negative față de campania de vaccinare
Cazurile de reacții adverse înregistrate la persoanele care s-au vaccinat până în prezent în județul Brașov sunt sub 0,5% din total. Nu s-au înregistrat cazuri de reacții adverse severe și nici cazuri de deces.
Inapoi