Evenimente

Galerie FOTO – Conferința Smart Airport Cities dezvăluie potențialul Aeroportului Brașov în dezvoltarea regională

2.0K

Brașov, 18 mai 2023 – Pe data de 11 mai, la Ghimbav-Brașov, Angelis Ballroom a găzduit cea de-a treia ediție a conferinței europene Smart Airport Cities. Evenimentul, organizat de Primăria Ghimbav și Consiliul Local Ghimbav în colaborare cu Asociația Smart City Brașov și sprijinit de Institutul Regiunilor Europene din Salzburg, a adus împreună personalități importante din domeniul aviatic, afaceri, turism și dezvoltare regională.

Cu peste 220 de participanți, conferința a oferit un cadru propice pentru schimbul de idei și dialog constructiv. CJ Brașov, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, Agenția Consulară Franceză din Brașov și Alianța Franceză din Brașov au fost parteneri-cheie ai evenimentului, aducându-și contribuția valoroasă pentru succesul conferinței și sprijinind proiectul Smart Airport Cities.

Conferința a abordat patru paneluri principale, cu teme esențiale pentru dezvoltarea regiunii Brașov. Primul panel a analizat situația geopolitică actuală a regiunii, oferind o perspectivă asupra contextului global și regional.

Al doilea panel s-a concentrat pe viziunea mediului de afaceri din România în ceea ce privește dezvoltările din regiunea Brașov. Participanții au avut ocazia să discute despre oportunitățile și provocările în atragerea investițiilor și dezvoltarea durabilă a regiunii.

Panelul 3 a avut în centrul atenției dezvoltarea turistică regională prin centre de expoziții și aeroporturi. Participanții au explorat modalități inovatoare de creștere a turismului prin dezvoltarea infrastructurii adecvate și promovarea destinațiilor regionale.

Primarul Orașului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra, a subliniat importanța proiectului de Centru de Conferințe și Congrese modern de la Ghimbav. El a evidențiat faptul că acest centru va fi un partener complementar pentru aeroport și va contribui la dezvoltarea economică și turistică a întregii regiuni. Importanța colaborării strânse dintre aeroporturile internaționale și centrele expoziționale din întreaga lume a fost subliniată de primar, având în vedere diversitatea investițiilor din diferite domenii, cum ar fi aerospace, automotive, industria grea, HighTech și industria alimentară

Panelul 4 s-a concentrat pe dezvoltarea regională prin aeroporturi și companii aeriene. Participanții au discutat importanța conectivității aeriene în stimularea dezvoltării economice și a fluxurilor turistice, precum și strategiile necesare pentru creșterea numărului de destinații și companii aeriene disponibile în regiunea Brașov.

Un moment special al conferinței a fost vizita la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, unde participanții au avut ocazia să vadă infrastructura modernă și să exploreze potențialul de dezvoltare al aeroportului. În timpul vizitei, tinerii muzicieni din Fanfara de Tineret a Brașovului i-au întâmpinat pe participanți cu un spectacol muzical impresionant, interpretând Imnul României, Imnul Europei și cel al Transilvaniei, adăugând o notă culturală și entuziasmantă evenimentului.

Conferința Smart Airport Cities a demonstrat că Aeroportul Brașov are un potențial semnificativ în dezvoltarea regională. Prin atragerea de investiții, stimularea turismului și creșterea conectivității aeriene, aeroportul poate deveni un adevărat „game-changer” pentru întreaga regiune. Comunitatea locală și liderii de opinie sunt hotărâți să exploateze această oportunitate și să aducă dezvoltare economică și culturală în zona Brașovului.

Inapoi