Stiri

Conferința Tech Forward 2023: Shaping the Future of Mobility in Eastern Europe

1.1K

Iceberg Plus și JCI Belgium au găzduit conferința de top „Tech Forward: Shaping the Future of Mobility in Eastern Europe” în parteneriat cu EIT Urban Mobility RIS HUB Romania. Evenimentul a adunat participanți pasionați de inovarea și eficientizarea mobilității urbane, cu scopul de a modela orașe inteligente utilizând tehnologii avansate.

Printre momentele-cheie ale conferinței s-au numărat prezentările susținute de Hans Similon, care a prezentat tehnologia Drone-in-a-Box de la CityMesh, și Malgorzata Gniech, speaker TEDx și ambasador AI la TDSYNNEX, care a explorat sinergia dintre oameni și inteligența artificială.

Partea a doua a agendei evenimentului a adus în prim-plan start-up-uri de succes din domeniul mobilității, care au revoluționat industria prin adoptarea tehnologiei. Printre acestea s-au numărat:

– 𝗘-𝗦𝗮𝘃𝗲, care furnizează soluții inovatoare pentru eficiența energetică și energia regenerabilă în clădiri;
– 𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗽𝗲𝗱𝗶𝗮, o platformă de comunicare și management special concepută pentru centrele de îngrijire a copiilor;
– 𝗦𝘆𝗻𝗮𝗽𝘁𝗶𝗾, care oferă software bazat pe inteligența artificială, dezvoltat pentru a optimiza tratamentul cancerului prin radioterapie;
– 𝗚𝗲𝗸𝗸𝗮 𝗕𝗶𝗼𝗰𝗵𝗮𝗿, care produce un bio-îngrășământ durabil ce poate înlocui îngrășămintele chimice și contribuie la sechestrarea carbonului în sol;
– 𝗠𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗴𝗶𝗰𝗮, care dezvoltă materiale de construcții inovatoare și sisteme pentru construcții durabile, cum ar fi sisteme de recoltare a apei de ploaie, acoperișuri verzi și produse de izolare.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate deosebită pentru participanți de a se conecta cu actori importanți din domeniul mobilității și de a stabili posibile parteneriate.

Tech Forward a beneficiat de sprijinul EIT Urban Mobility, o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, care susține și promovează inovarea în domeniul mobilității urbane.

Dacă doriți să aflați mai multe despre evenimente viitoare și inițiativele din industria mobilității, puteți accesa site-ul EIT Urban Mobility sau contactați echipa organizatoare la adresa de email andra.colober@iceberg.plus.

Evenimentul Tech Forward 2023 a fost un succes răsunător, aducând împreună experți și lideri din industria mobilității pentru a discuta despre viitorul acestui domeniu în Europa de Est. Participanții au avut oportunitatea de a învăța despre soluții inovatoare și tehnologii avansate care pot contribui la dezvoltarea orașelor inteligente și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Programul evenimentului Tech Forward a fost plin de prezentări și discuții captivante despre inovația și tehnologia din domeniul mobilității. Iată agenda completă a sesiunilor și prezentărilor care au avut loc:

09:30 Moderator: Ionut Tata

09:35 Discurs introductiv: Flavia Boghiu, Viceprimar al Brașovului

09:40 Prezentare tehnologică/proiect: Gabriela Vlad – Director IT @ Primăria Brașovului (10 minute)

09:50 Irina Toma – Futures of Innovation and Technology Digital Innovation Hub (10 minute)

(35 minute)

10:00 Hans Similon – CityMesh – prezentarea Drone-in-a-Box

10:35 Malgorzata Gniech – speaker TEDx și Ambasador AI la TDSYNNEX – Inteligența Artificială: „Ce avem noi, oamenii, în plus față de AI? Experiențe, instincte și emoții.” (45 minute)

11:20 Catalin Frangulea – Planul Metropolitan de Transport al Municipiului Brașov (10 minute)

11:30 Daniel Voinea – TheLab. City – primul laborator de experimente pentru Smart City din România (15 minute)

11:45 Ciprian Zamfirescu – Manager de Transformare Digitală și Inovație la Vodafone (10 minute)

PAUZĂ 11:55 – 12:00

AL DOILEA PANEL

12:00 – 15:00

12:00 Moderator: Ionut Tata

Discurs introductiv:

12:05 Alexandra Hincu, Manager EIT Urban Mobility RIS Hub România (online)

Prezentări ale start-up-urilor (prezentări de 10 minute):

12:15 Mircea Vadan – Președinte @ Spherik Accelerator – Prezentarea ecosistemului românesc de start-up-uri și investiții

(15 minute)

12:40 Nicolae Georgescu – ZenParking
12:50 Mihai Nastase – Cargo Buddy

13:00 Andrei Rusu – Urban Bike Revolution

13:10 Mihai Dragos Ciobanu – EV Connect

13:20 Doru Chirica – tranzy

13:30 Startup Speaker 7 – Kinderpedia – Impact social
13:40 Startup Speaker 8 – Synaptiq – Inteligența Artificială

13:50 Startup Speaker 9 – Gekka Greentech

14:00-14:45 Bufet de networking

Această zi plină de prezentări și discuții a oferit participanților o perspectivă amplă asupra viitorului mobilității și a inovației în acest domeniu. Start-up-urile și liderii din industrie au avut ocazia de a-și împărtăși ideile și de a stabili noi conexiuni în cadrul sesiunilor de networking.

Tech Forward a reprezentat o oportunitate unică de a explora soluțiile inovatoare și tehnologiile avansate care pot transforma modul în care ne deplasăm în orașe și pot contribui la crearea unor comunități mai durabile și eficiente.

#workingontheiceberg #innovationconsulting #EIT #EITUrbanMobility

 

Inapoi