Stiri

Consolid8 Festival, primul festival dedicat tehnologiilor sustenabile din Brașov

245

consolid8 Festival, primul festival dedicat tehnologiilor sustenabile din Brașov, anunță agenda evenimentului și speakerii consolid8 Talks, ediția a 1-a.

Thomas Koster, David Lubell și Filipe Almeida printre speakerii internaționali ai evenimentului

Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Cercetării, Inovației si Digitalizării din România și Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov vor deschide festivalul consolid8

Prima zi de festival,  consolid8 Talks,  include prezentări și debate-uri tematice, alături de specialiști din industrie și invitați din întreaga lume, pe tehnologii, soluții verzi și inițiative sustenabile, pe 7 octombrie, la hotel ARO Palace, Brașov.

consolid8 Talks vor fi deschise de Sebastian-Ioan Burduja, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării din România și Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov.

Experți din companiile reprezentate la nivel mondial precum Uipath, Bitdefender, Atos, Fitbit și Orange vor intra în dialog și vor prezenta modul în care tehnologiile dezvoltate de multinaționale modelează viața generațiilor viitoare. 

Reprezentanți ai start-up-urile și scale-up-urile de impact „născute” în Brașov precum Frisbo și Machination vor prezenta rețeta proprie a succesului în scalare și atragere de investiții. Experți de la Fonduri-structurale.ro vor discuta cu participanții despre finanțările verzi și posibilitățile de atragere de fonduri nerambursabile.

Unul dintre cele mai de interes paneluri ale consolid8 Talks este cel dedicat energiei, tranziției către o economie cu emisii zero, în care experții invitați vor discuta despre transformările profunde așteptate în care producem și consumăm energie. Cum pot contribui marile companii active în zona Brașovului la acest proces? Care este rolul marilor companii energetice și cum se transformă? Cum încurajăm antreprenoriatul energetic? Cum putem sprijini sectorul construcțiilor să facă tranziția la zero emisii? 

De un interes major este si panelul de mobilitate urbană inteligentă coordonat de expertul in dezvoltare urbană inteligentă si președintele Asociației Smart City Brașov, domnul Christian Macedonschi. In acest panel vor prezenta specialisti internaționali soluții de mobilitate urbană moderne precum transport public autonom, transport public urban pe cablu cu gondole inteligente, parcari superautomatizate inteligente „Made in Brasov” si conceptul de „Mobility as a Service” – MaaS. 

Keynote Speaker al panelului de mobilitate inteligentă este domnul Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania

Evenimentul va fi moderat de Iulia Ionescu, Jurnalist, I LIKE IT – PRO TV.

Agenda completă este disponibilă pe website-ul https://www.consolid8.ro/festival/talks iar inscrierile sunt gratuite. consolid8 talks va fi integral în limba engleză. 

Întregul festival se va desfășura pe parcursul a trei zile și va include, alături de consolid8 Talks, alte 2 scene diferite, cu activări și inițiative complementare –consolid8 Hackathon și consolid8 Experiences.

 

Primul eveniment green tech, dedicat soluțiilor de sustenabilitate, organizat la Brașov.

Pe lângă consolid8 Talks care vor avea loc pe parcursul zilei de 7 octombrie la Aro Palace, ediția consolid8 Festival din acest an include si  un „Hackathon” pentru cei doritori. Consolid8 Hackathon este un program de accelerare sub forma unei competiții cu premii, dedicată studenților și start-upurilor locale care va reuni mediul antreprenorial în jurul a doi piloni definitorii: turismul și tehnologia verde (green tech).

Înscrierile la consolid8 Hackathon sunt gratuite. Daca ești curios sa vezi care sunt condițiile de eligibilitate,  încă te poți înscrie https://www.consolid8.ro/festival/hackathon.

Pentru mai multe informații despre consolid8 Talks si pentru a vă înscrie gratuit vizitați https://www.consolid8.ro/festival/talks

consolid8 Experiences este cea de-a treia scenă care se va desfășura la Hub 2068 și AFI Brașov în perioada 7 – 9 octombrie 2022. Participanții vor avea ocazia de a interacționa cu experiențe de realitate virtuală, roboți, economie circulară și activități sustenabile în stilul de viață toate oferite de partenerii consolid8: Autoliv, Atos, Orange, ArtByte, Sennheiser, Muzeul de Știință Brașov, Oilright, OneShirt, Stratos, PromoRobots, Learnex, Universitatea Transilvania din Brașov etc

consolid8 Festival este o inițiativă a mai multor antreprenori și organizații care susțin și cred în sustenabilitate, viitor verde, dezvoltă și sprijină diferite proiecte de inovare socială.

Inapoi