Stiri

Cum va arăta Brașovul de sărbătorile de iarnă? 1,2 milioane de luminițe vor lumina orașul!

700

1,2 milioane de luminițe vor aduce bucuria sărbătorilor de iarnă în Brașov

Pe lângă extinderea zonelor în care se montează iluminat festiv, program început anul trecut, Municipalitatea va amplasa, în  acest an, și 80 de  brazi de Crăciun din leduri în cartierele Brașovului.

Primăria Brașov a început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă și montarea iluminatului festiv.

Tema din acest an a iluminatului de sărbători este ,,Clasic și elegant”, prilej cu care ne propunem să iluminăm și alte clădiri emblematice pentru Brașov, să ducem luminile de sărbători și în interiorul cartierelor, orașul să fie decorat cu beteală de brad, lumini calde și globuri aurii.

,,Ne pregătim să îi întâmpinăm pe brașoveni și turiști, începând cu 30 noiembrie, cu un oraș plin de culoare și lumină. Anul acesta ducem mai departe conceptul de a oferi bucuria sărbătorilor și în cartiere. Astfel, pe lângă extinderea iluminatului dincolo de zona centrală, vom avea 80 de brazi de Crăciun din instalație LED, în toate zonele orașului, astfel încât fiecare brașovean să simtă magia sărbătorilor de iarnă și aproape de casă. De asemenea, ne-am propus să ,,îmbrăcăm” în lumini de Crăciun mai multe clădiri decât în anii trecuți. Cinema Astra, Banca de cultură Apollonia și Poarta Șchei îi vor putea întâmpina pe brașoveni și turiști în haine de sărbătoare. Și pentru că Brașovul este un oraș prietenos cu mediul, aceste sărbători vor veni nu doar cu mai multe luminițe, ci și cu o reducere a consumului de energie electrică în această perioadă. Tot iluminatul festiv este cu sistem LED, iar în timpul nopții va avea un program adaptiv, fie prin oprirea iluminatului pe marile bulevarde, fie prin reducerea fluxului luminos. Dragi brașoveni, vă așteptăm să ne bucurăm de sărbătorile de Crăciun împreună, începând cu 30 noiembrie”, a declarat primarul Allen Coliban.

propunere piata sfatului

Pe lângă zona tradițională (str. Republicii, Piața Sfatului, b-dul Eroilor, str. N. Iorga, str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, str. G. Dima, str. Constantin Brâncoveanu, Piața Unirii, str. Prundului, Șirul Beethoven, str. Poarta Schei, str. Grigoraș Dinicu, str. Nicolae Bălcescu și Zona Casa Armatei), anul acesta vor fi împodobite și Calea București (tronsonul cuprins între Spitalul Județean și str. Toamnei), b-dul M. Kogălniceanu, str. Iuliu Maniu, b-dul Griviței (între str. 13 Decembrie și b-dul M. Kogălniceanu), b-dul 15 Noiembrie (până la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea București și Toamnei), str. 13 Decembrie (Ceasul Rău – b-dul Gării), Hărmanului (între CEC și b-dul Gării), b-dul Victoriei, b-dul Gării (între str. Hărmanului și str. 13 Decembrie), str. Toamnei, Șirul Livezii, Calea Poienii, Poiana Brașov.

propunere CXentrul Cultural Apollonia

Vom avea iluminat festiv și în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul, Centrul Civic, în zona După Ziduri, pe Aleea Tiberiu Brediceanu, în piațetele Sf. Ioan, Apollonia Hirscher, Brassai, pe pietonalul Uranus și pe cel din Valea Cetății.

Brăduții din leduri din cartiere vor avea o înălțime de 6 metri și o lățime de 3,5 metri, vor avea 1.200 de leduri fiecare și vor fi amplasați în zonele de interes din cartiere sau intens circulate, cum ar fi parcuri sau locuri de joacă.

Pentru că reducerea consumurilor de energie electrică este o prioritate, în noile zone în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1.00 – 6.00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, vom reduce fluxul luminos. Va rezulta astfel o reducere cu 41%.a consumului de energie electrică.

Inapoi