Stiri

Cutremurul din Turcia nu s-a simţit în cantonamentul echipei FC Braşov

433

Tragedia care s-a abătut asupra Turciei în această noapte nu a afectat, din fericire, şi cantonamentul echipei FC Braşov, aflată în Antalya.

Astăzi echipa a avut un program normal de pregătire, iar dimineaţă antrenamentul s-a desfăşurat normal, fără nicio problemă.
“Suntem ok. Nu s-a simţit nimic. Antrenamentul de astăzi a decurs normal, nu a fost nicio urmă de panică. Din câte am aflat şi noi, cutremurul a fost undeva la 600 – 700 de kilometri de noi”, a spus Marius Babeiu, directorul de marketing al FC Braşov, prezernt şi el în cantonament cu echipa.

Stagiul de pregătire al formaţiei se va desfăşura normal şi de acum înainte. Mâine, 7 februarie, FC Braşov are programat cel de-al 3-lea meci amical, contra formaţiei Tuzla City, din prima ligă din Bosnia şi Herţegovina. Meciul va avea loc la ora 15.00 a Turciei, ora 14.00 în România.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs luni dimineaţă devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Bilanţul victimelor a ajuns la peste 1.300 de morţi în ambele ţări.

Regiunea sudică Gaziantep este unul dintre principalele centre industriale şi de producţie ale Turciei şi se învecinează cu Siria. În zonă sunt adăpostiţi, de asemenea, numeroşi refugiaţi.

 

Inapoi