Stiri

Din 2023, Grădina Zoologică va oferi și observații astronomice 

430

 Pentru a își extinde portofoliul de servicii, Zoo Brașov a pus în dezbatere publică noile taxe și gratuități pentru serviciile pe care le va asigura de anul viitor, astfel propunerea de taxe este:

  • taxă observații de noapte bolta cerească / Durată: 1-3 ore             – 20 lei/ședință adult
  • taxă observații de noapte bolta cerească / Durată: 1-3 ore                 – 10 lei/ședință copil/ elev/ student/persoană 65+ 
  • taxă observații de noapte bolta cerească sau observații solare la cerere (închiriere servicii și echipamente)                              – 2.500 lei/oră, minim 2 ore – maxim 5 ore. În situația depășirii timpului maxim stabilit  prin contract, se percepe o taxă adițională de 3.500 lei/oră
  • ateliere astronomie 4-12 sesiuni/1-3 ore fiecare sesiune                 –  20 lei/sesiune, 

plata se face integral pentru tot atelierul. 

Gratuități:

  • ateliere zoo/biologie – gratuite pentru vizitatorii grădinii zoologice/între 1-3 ore;
  • ateliere astronomie gratuite 2-4 sesiuni/1-3 ore fiecare sesiune;
  • observații solare în școlile și parcurile brașovene – gratuite/ durata în funcție de disponibilitate și de natura evenimentului.

Informații suplimentare Grădina Zoologică Brașov, str. Brazilor, nr. 1, Braşov, telefon: 0268 337 787. Program de luni până vineri, 08:00 – 16:00

Propunerea serviciului public este ca taxele de acces la grădina zoologică, la planetariu și la autobuzul safari să rămână la același nivel ca cele din 2022.

Astfel, preţul unui bilet pentru copii (2-18 ani), elevi, studenţi, persoane peste 65 ani este de 10 lei; preţul unui bilet pentru adulți este de 20 lei; pentru grupurile organizate de copii –  7 lei, iar organizatorul grupului are acces gratuit; grupuri organizate – adulți 17 lei. Există și variantă de abonament.

Pentru intrarea la Planetariu prețul biletului pentru copii, elevi, studenți, persoane peste 65 ani este de 15 lei, prețul biletului pentru adulți este de 25 lei; grupurile organizate de preșcolari/elevi/studenți vor plăti, ca și până acum, 10 lei/bilet, iar organizatorul grupului are acces gratuit. 

Pentru safari cu autobuz virtual aproximativ 13 minute prețul biletului pentru copii este de 10 lei, iar pentru adulți este de 15 lei.

Sorin Toarcea, 

Purtător de cuvânt al Primăriei Brașov

Inapoi