Stiri

”Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, care va contribui la fluidizarea traficului din zona DN 1 Sibiu-Braşov, inaugurat după modernizare

292

”Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, care uneşte comunităţile locale situate la poalele Munţilor Făgăraş şi care va contribui la fluidizarea traficului din zona DN 1 Sibiu-Braşov, a fost inaugurat, vineri, după lucrări de modernizare.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a participat, vineri, la inaugurarea ”Drumului de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, calea rutieră care uneşte comunităţile locale situate la poalele Munţilor Făgăraş.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de minister, drumul, cu o lungime de aproximativ 50 de kilometri, traversează localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus, asigurând conectivitatea directă cu oraşul Victoria şi conectivitatea indirectă, prin drumurile judeţene 104B Făgăraş – Hârseni – 104A şi 104C Făgăraş – Recea, cu municipiul Făgăraş şi inclusiv cu gara municipiului.

”Felicit administraţia publică judeţeană pentru implicarea în modernizarea celui mai amplu obiectiv de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere, realizat în ultimii 15 ani în judeţul Braşov. Acesta a fost nu doar unul dintre proiectele mele de suflet, ci şi unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură implementate la nivelul Regiunii Centru şi un exemplu de colaborare a autorităţii judeţene cu administraţiile locale. Totodată, asigur toate autorităţile publice că pot conta pe sprijinul meu şi în derularea altor proiecte care să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea comunităţilor din întreaga ţară, pentru a reduce discrepanţele regionale”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Valoarea finală a lucrărilor de modernizare a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P este de 168.543.202,85 lei, fonduri europene nerambursabile, asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Potrivit ministerului, drumul modernizat va contribui la fluidizarea traficului din zona DN1 Sibiu-Braşov, facilitând legătura cu judeţele limitrofe, şi va deschide perspective de dezvoltare economică, socială şi turistică a localităţilor situate în stânga Oltului, de-a lungul Munţilor Făgăraş.
Inapoi