Stiri

Elevii vor sta mai puțin la școală

1.2K

Elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal vor avea mai puține ore la școală. Șeful statului, Klaus Iohannis a promulgat de curând legea care prevede reducerea numărului de ore pentru cele 3 cicluri din învățământul preuniversitar. Mai exact, elevii din ciclul primar vor face, în medie, 20 de ore pe săptămână (față de 19-22 ore în prezent), cei din ciclul gimnazial 25 de ore săptămânal (în loc de 26-34 în prezent) iar cei de liceu vor face 30 de ore pe săptămână.

Cel mai mare impact va fi la gimnaziu. Aici numărul de ore va fi redus la 25 – adică sunt tăiate în jur de 5 ore din orarul săptămânal.

Reducerea numărului de ore are impact și în ceea ce privește ciclul primar, mai ales în cazul elevilor de clasa a IV-a.

Modificarea numărului de ore din planurile va afecta atât cele 25.000 de cadre didactice din învățământ, cât și pe elevi, care au păreri pro și contra legat de această schimbare.

Proiectul de lege va intra în vigoare în anul școlar 202-2021. De asemenea, legea a fost promulgată după ce a fost de mai multe ori reeaxminată de președintele Klaus Iohannis pe motiv că reglementarea prin care sunt stabilite numărul de ore alocat disciplinelor “prezintă neclarități”.

Totodată, reducerea numărului de ore ar putea aduce și un val de concedieri în învățământ.

 

Inapoi