Stiri

Eveniment în premieră în România. Competiția Națională de Pizza Napoletană!

341

Mainardi Food, Associazione Pizzaioli Napoletani și Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea organizează vinerea viitoare,  în premieră,  prima ediție de „Mainardi Pizza Cup” 2024 – Competiția Națională de Pizza Napoletană, în parteneriat cu Restaurantul Corsarul (Oradea).

Executive Chef Eugen Pocian și Cristian Meleaca, Pizzaiolo la Restaurantul Corsarul Oradea, au participat la finala Campionatul Mondial Caputo Pizza Napoletana, anul trecut ca membrii  in echipa Mainardi Pizza, câștigând primul loc la categoria de echipe. Reușita lor i-a trimis în finala de la Napoli Caputo Pizza Cup 2023 – Campionatul Mondial Pizza Chef. Cea de-a douăzecea aniversare a Trofeului Caputo a depășit toate așteptările, atât în ceea ce privește calitatea concurenților, cât și numărul lor, (22 de țări) au fost în competiție, cei mai mulți fiind din SUA, Coreea, Japonia și Taiwan.

Membrii juriului internaționali la prima ediție ‘Mainardi Pizza Cup 2024, Oradea’ , sunt:

Goran Abramovic –  ambassador Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN) , Campion Mondial la ‘Pizza Napoletana stg’, câștigătorul ‘Trofeo Caputo’ Naples, din 2022.

Martin Zoks –  membru Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), câștigătorul Campionatului Național ‘Pizza Napoletana’ din Slovenia.

Alen Radanovic,  membru Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN),  câștigătorul locului 3 ‘Un Pizzaiuolo Per Procida’ – Naples 2022 și câștigătorul locului 1 , Echipa Croată la ‘Trofeo Caputo’ – Trofeo Nazioni, Naples din 2023.

Jernej Berlot,  membru Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN),  câștigător locului 1 la categoria ‘Pizza Piccante’ ca cel mai bun pizzaiuolo străin din Scalea, Calabria și locul 2 la categoria ‘Pizza Contemporanea’ la Campionatul din Apulia, 2023.

In cadrul acestui concurs toți concurenții au la dispoziție 15 minute să pregătească pizza și sa o prezinte. Fiecare concurent face o pizza la alegere. Punctele sunt acordate pentru: pregătirea pizzei, modul de lucru și ordinea pe tejghea și în cuptor, timpul și gradul de coacere, combinația de ingrediente și arome, aspectul final al pizzei, precum și prezentarea ei și impresia generală.

 

Informații despre regulament, aici, iar înscrierea se face pe site, accesând linkul  sau link direct pentru formular de înscriere concurenți, aici.

Inapoi