Stiri

Festivalul de Teatru Studențesc CoolTfest, sub îndrumarea directorului Silviu Achim, înregistrează un succes răsunător, atrăgând peste 1000 de spectatori

Festivalul de Teatru Studențesc CoolTfest a avut loc în perioada 6-8 iunie la Casa de Cultură a Studenților din Brașov. Acest festival a avut ca scop încurajarea brașovenilor să se aventureze în lumea artei și culturii, oferindu-le povestiri emoționante, interpretări captivante și povești care să le marcheze existența.

Evenimentul, aflat la prima sa ediție, a demonstrat că arta este pentru toți, indiferent dacă sunt deja pasionați sau încă descoperă tainele ei. Participanții au avut parte de trei zile intense de festival, în care au putut urmări spectacole ale actorilor brașoveni, atât studenți, cât și cei deja consacrați, precum și actori invitați din alte locații. Festivalul a inclus și o reprezentație de stand-up comedy cu invitați bine cunoscuți în lumea tinerilor.

Organizatorii au dorit să transmită tinerilor că participarea și „consumul” unui act de cultură, cum ar fi teatrul, este întotdeauna la modă și cool, reprezentând un aspect important al vieții de student și nu numai. Eforturile lor au fost susținute de mediul economic din Brașov, prin implicarea unor parteneri importanți, precum Coresi, Cinema One, DO Security, Radisson Blu Aurum și Ioana Flowers.

Directorul Casei de Cultură a Studenților Brașov, Silviu Achim, a fost una dintre figurile cheie în organizarea și coordonarea Festivalului de Teatru Studențesc CoolTfest. Prin munca sa dedicată și pasiunea pentru artă și cultură, Silviu Achim a adus acest eveniment la viață, oferind comunității brașovene și studenților o oportunitate unică de a se bucura de spectacole teatrale captivante.

Festivalul Studențesc de Teatru CoolTfest a fost un proiect al Casei de Cultură a Studenților Brașov, subordonat Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, și a beneficiat de cofinanțare din partea Primăriei Municipiului Brașov.

Programul festivalului a inclus și un workshop despre tehnici teatrale ținut de Costi Apostol, actor la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. De asemenea, au avut loc spectacole precum „Rețeta Fericirii” în regia lui Viorel Cioflica, susținut de Teatrul Skepsis din Alba Iulia și „Disputa” în regia Dianei Păcurar, precum și spectacolul „Hotelul Celor Doua Lumi” al Bacteriei H din Brașov, regizat de George Lucian Ciobanu. De asemenea, a fost prezent un monolog susținut de actorul Vlad Pavel.

Locațiile evenimentelor au inclus Casa de Cultură a Studenților Brașov, Piața Sf. Ioan și sala Patria. Festivalul a oferit oportunitatea de a experimenta și de a aprecia teatrul și arta într-un mod accesibil și captivant, încurajând astfel participarea activă a comunității studențești și a întregii comunități brașovene.

Inapoi