Stiri

Festivalul MassifWinter se amână

600

Festivalul MassifWinter se amână pentru sezonul de iarnă 2022 – 2023, din cauza pandemiei

Având în vedere evoluția de la Brașov a epidemiei de coronavirus (astăzi, de exemplu, incidența la Brașov este de 15,13 la mia de locuitori), precum și discuțiile dintre organizatori și administrația centrală, s-a ajuns la concluzia că seria de evenimente MassifWinter, gândite pentru luna martie a acestui an în Poiana Brașov, este imposibil de organizat, din cauza faptului că numărul de participanți care și-au achiziționat deja bilete depășește cu mult limita maximă de persoane care pot fi prezente la evenimente de acest gen. Ca urmare, evenimentul a fost reprogramat pentru sezonul de iarnă 2022-2023.

,,Dragi jurnaliști,

Revenim cu un update de ultim moment cu privire la seria de evenimente MassifWinter, programate pentru perioada 6-13 martie 2022, în Poiana Brașov.

Din păcate, oricât de mult ne-am dorit să ne vedem în acest an pe pârtiile din Poiana Brașov, contextul și estimările autorităților cu privire la situația pandemica pentru următoarele 2 luni ne obligă să amânăm întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023.
Cu toate că am avut o serie repetată de discuții și întâlniri cu reprezentanții Guvernului prin care am militat pentru aplicarea normelor de sănătate publică folosite și la UNTOLD 2021, având în vedere suprapunerea cu valul 5 al pandemiei, autoritățile rămân ferme pe decizia de a limita, în următoarele 2 luni, accesul la evenimente la maximul de 500 de participanți în toate localitățile în care rata de incidență Covid pe ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 de locuitori. În acest moment, pentru Brașov, incidența cazurilor este de peste 10/1000. În aceste condiții, seria de evenimente gândite pentru Poiana Brașov pentru luna martie a acestui an ar fi imposibil de organizat, deoarece numărul celor ce își doresc să participe depășește cu mult limita impusă de autorități, până în prezent fiind peste 7000 de persoane care s-au înregistrat pe bemassif.com.

Cu toate acestea, privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai a acestui an, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții ACTEF (Alianță Cultură, Turism, Evenimente și Fitness) cu reprezentanții Guvernului, ce a avut loc luni, 24 ianuarie 2022, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente. În plus, Ministrul Sănătății a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mentiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora.

Vă mulțumim pentru încrederea și susținerea pe care ne-o acordați de fiecare dată și promitem să recuperăm experiența MassifWinter în sezonul de iarnă 2022-2023.
Până atunci, vă invităm să ne bucurăm împreună de festivalurile verii, Neversea și Untold!”, a declarat Edy Chereji, UNTOLD Universe.

Inapoi