Stiri

FOTO – Incendiu violent la o bază de tratament din Vâlcele, județul Covasna: Flăcările au cuprins rapid acoperișul clădirii

459

Un incendiu violent a izbucnit duminică la amiază într-o bază de tratament din localitatea Vâlcele, județul Covasna. Flăcările au cuprins rapid acoperișul clădirii, iar autoritățile au intervenit prompt pentru a stinge focul și a asigura siguranța persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, incendiul a fost raportat în jurul orei 13:00 în acea zi. La fața locului au fost trimise echipe de pompieri din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe, care au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțimi, o autospecială de transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Pentru a face față situației de urgență, au fost mobilizați și pompierii din cadrul ISU Brașov și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vâlcele.

Eforturile coordonate ale echipelor de intervenție au permis limitarea extinderii incendiului și evacuarea în siguranță a personalului și a pacienților aflați în clădire. În ciuda violenței flăcărilor, nu au fost raportate victime sau răniți în urma incidentului.

Cauza exactă a incendiului nu a fost încă determinată și va fi investigată de către autorități. Este posibil ca un scurtcircuit sau o defecțiune a instalației electrice să fi declanșat focul, însă aceste aspecte urmează să fie confirmate în urma anchetei.

Incendiile reprezintă un pericol major pentru siguranța oamenilor și bunurile materiale, de aceea este important ca autoritățile și populația să acorde atenție sporită măsurilor de prevenire și intervenție în astfel de situații.

Inapoi