Stiri

Începe Dracula Film Festival. Producţia soft horror „Five Nights at Freddy’s”, proiectată în deschidere

327

Dracula Film Festival va avea loc între 25 şi 29 octombrie. Cu peste 3.000 de producţii din aproape 140 de ţări înscrise în diversele competiţii ale festivalului, cu proiecţii de filme recompensate cu premii prestigioase sau prezentate în premieră mondială, festivalul internaţional de film fantastic de la Braşov, rămâne centrat pe această formă dinamică de storytelling., potrivit organizatorilor. 

Una dintre noutăţile de la ediţia din 2023 Dracula Film Festival o reprezintă Dracula Fantasy Con, eveniment care se va desfăşura între 27 – 29 octombrie şi aduce la un loc variate reprezentări ale fanteziei, de la cărţi şi romane grafice de gen şi până la jocuri video şi boardgames şi care încurajează interacţiunea şi dialogul, atât prin intermediul seriei Întâlnirile Pop Culture, dar şi a numeroaselor evenimente inedite programate în cadrul său.

Complementar talk-urilor din Fantasy Con, programul de panel-uri are însă o anvergură mai amplă prin conferinţele publice din Congresul Internaţional Dracula, Children of the Night, susţinute de către cei mai importanţi experţi universitari de pe glob în domeniul „Gothic and Vampire Studies”, iar teme precum „How the Sublime in Gothic Literature Influence Otherkin Identities” sau „A Pathology of the Un-Dead: Maladies of the Modern Vampire” se pot constitui în pretexte de dezbatere realmente interesante.

Sigur însă că tot dialogurile legate de film rămân cele mai suculente şi, dincolo de Q&A-urile cu realizatorii unora dintre filmele proiectate, de neratat de către cinefili sunt întâlnirile live cu legendarii cineaşti Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, ambii invitaţi de onoare ai festivalului.

Pentru că un eveniment Pop culture nu ar fi complet fără muzică, Dracula Film Festival are programate două cine-concerte de excepţie, care omagiază clasicele Dracula (1931) şi, respectiv, Faust (1926), prin aportul creativ a doi muzicieni de factură foarte diferită: Massimo Zamboni, unul dintre părinţii Punk-ului şi Alternative-Rock-ului italian, şi Murcof, reputatul artist mexican de muzică electronică.

 

În deschidere va fi proiectat filmul „Five Nights at Freddy’s”, de Emma Tammi.

A XI-a ediţie a festivalului internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 25-29 octombrie.

Programul proiecţiilor şi cel al activităţilor din Dracula Film Festival, inclusiv programul Dracula Fantasy Con sunt disponibile pe www.draculafilm.ro.

Bilete au fost puse în vânzare pe www.biletebrasov.ro.

Inapoi