Stiri

O iniţiativă de nota 10, la Cristian

1.2K

O idee de nota 10, în comuna Cristian.

Pentru fiecare medie de 10 obţinută de elevii şcolii Gimnaziale Cristian, Primăria va planta câte un copac împreună cu Ocolul Silvic Bucegi-Piatra Craiului. Ideea proiectului îi aparţine administratorului public, Alexandru Creţu, care a văzut o astfel de acţiune la Facultatea de Ştiinţe Politice din Cluj şi a preluat-o la Cristian.

„Pentru fiecare copil care în semestrul I a avut media 10 la o anumită materie, plantăm copaci pentru el, cu numele lui, cu sticker cu anul și cu clasa. Avem 128 de copii de la clasa a 5-a până la clasa a 8-a și atunci vom ști exact câți copaci pentru fiecare elev în parte va trebui să plantăm.”, a precizat Alexandru Creţu.

Proiectul are scop educaţional, iar organizatorii încearcă să-i motiveze pe copii să înveţe mai bine, dar şi să fie din ce în ce mai responsabili faţă de natură.

„Ocolul Silvic din Cristian plantează anual un număr de peste 10.000 de puieți și atunci acțiunea aceasta este în primul rând cu rol educațional. Ne dorim să îi responsabilizăm pe copii, pe profesori și pe noi, toți oamenii din Cristian. Dacă această acțiune va fi preluată și în alte localități, noi nu putem decât să ne bucurăm.”, a adăugat Alexandru Creţu.

Acţiunea de plantare va avea loc în primăvara acestui an.

 

Inapoi