Stiri

SPORT – Înotătorul român David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 în proba de 100 m liber!

406

Înotătorul român David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a realizat baremul în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Naţionale în bazin de 50 m găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

Popovici, care este legitimat la CS Dinamo, a câştigat proba de 100 de metri liber cu un timp impresionant de 47 secunde și 61 de sutimi, reuşind astfel să îşi asigure locul la Jocurile Olimpice de la Paris. Anunțul oficial a fost făcut de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern pe pagina sa de Facebook, unde s-a remarcat și faptul că Popovici deține deja titlul mondial și european la această probă, fiind unul dintre cei mai talentați înotători români.

Aceasta a fost a cincea victorie naţională a lui David Popovici la această ediţie a Campionatelor Naţionale de Înot, după ce a câștigat și probele de 50 m liber, 100 m spate și 50 m fluture (cu un nou record național) și 400 m liber. Performanțele sale remarcabile în bazin au atras atenția comunității internaționale de înot, iar calificarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris vine ca o confirmare a talentului și dedicării sale în acest sport.

Cu această realizare, David Popovici se alătură atletei Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în martie, la proba de maraton, devenind astfel cel de-al doilea sportiv român care își asigură biletul pentru competiția de top a sportului mondial.

În plus, în finalele de sâmbătă ale Campionatelor Naționale de Înot, Henrietta Fangli de la CSM Târgu Mureș a stabilit un nou record național în proba de 100 m bras, înregistrând un timp impresionant de 1 minut, 9 secunde și 25 de sutimi, ceea ce subliniază nivelul ridicat al performanțelor sportivilor români în competițiile internaționale.

David Popovici și Delvine Relin Meringor reprezintă acum România la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024, iar performanțele lor promit să atragă atenția și să inspire viitoarea generație de sportivi din țară. Felicitări înotătorilor români pentru aceste realizări remarcabile și mult succes la Jocurile Olimpice

Inapoi