Evenimente

Ionel (Neluțu) Paveluc, vicecampion mondial la Karate Ashihara!

  • Ionel (Neluțu) Paveluc vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • Ionel (Neluțu) Paveluc vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • Ionel (Neluțu) Paveluc vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • Ionel (Neluțu) Paveluc vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • vicecampion mondial la Karate Ashihara
  • vicecampion mondial la Karate Ashihara

 

În perioada 3 – 7 noiembrie, lotul Național de Ashihara Karate al României a participat la  – Campionatul Mondial de Ashihara Karate din București si a ocupat un merituos loc 1 in clasamentul general pe națiuni. Astăzi vom povesti despre Ionel (Neluțu) Paveluc, practicant de Ashihara Karate, multiplu medaliat la campionatele naționale și mondiale, campion mondial la Ashihara Karate în Kazahstan iar în acest an a devenit vicecampion mondial la Karate Ashihara, un sportiv prestigios dar si om deosebit. După ce l-am felicitat pentru rezultatele recente din activitatea sportiva, l-am rugat să ne spună câteva cuvinte despre această minunată aventura in lumea sportului.

”Am reînceput acest sport minunat la Ashihara Karate D’ Ippon N.S. sub îndrumarea antrenorului meu, sensei Nicu Dascălu in urma cu 11 ani. După o pauză de 17 ani  Prioritățile vieții , familie, munca , nevoi, realizări. Importat e să revii, să te regăsești in ceea ce nu ai realizat încă. Să te regăsești ca spirit, ca energie. Am început treptat cu munca multă, devotament și seriozitate așa cum orice sportiv trebuie sa facă . Știu ca aveam o greutate de 120 kg și rezistenta foarte mică și mobilitate foarte puțină. Cu antrenamente stricte, regim și  energie divina Am participat la primul campionat mondial in nov 2011, unde am reușit să câștig bronzul intrând în semifinale, luptând cu legendele  Ashihara Karate.  Acum după zece ani mă uit in spate și aș reîncepe din nou, atât de minunat e acest sport! Te călește fizic și psihic, te definește și îți dezvoltă personalitatea care o ai de fapt iar emoțiile și satisfacțiile sunt de neînlocuit. Am reușit să adun medalii după medalii, multiplu medaliat la campionatele naționale și mondiale. Sub îndrumarea atentă a antrenorului meu Shihan dai Nicu Dascălu, am urcat de mai multe ori pe toate treptele podiumului, atât la competițiile internaționale cât și la cele mondiale, nu mi a fost ușor dar a meritat orice oră petrecută în sală alături de colegii mei minunați, cărora le mulțumesc pentru susținere. Mulțumesc divinități pentru reușitele mele, familiei, antrenorilor lotului roman Shihan Nicu Dascălu, Shihan Dan Mătușea, Sensei Petre Bulmaga, Sensei Liviu Tăbăcaru, de la fiecare în parte ai mereu ceva de învățat. Mulțumesc prietenilor, familiei și Federației Române de Arte Marțiale. Ne revedem in Japonia la Campinatul Mondial din 2023. Mult succes tuturor, OSU!”

În afară de rezultatele deosebite din sport, Ionel Paveluc a pus baza unui proiect personal care se numește “Descoperă un campion“ proiect care susține copii din mediul defavorizat, copii talentați care altfel nu au nicio șansă de a se lansa în sport fără ajutor financiar, prin această de inițiativă, Ionel Paveluc le oferă copiilor defavorizați șansa de integrare în societate prin sport, întărindu-le caracterul și personalitatea, devenind astfel oameni disciplinați și corecți, oamenii de mâine ai societății românești. Ionel Paveluc ne mai mărturisește că își dorește forte mult ca acest proiect să devină un exemplu pentru implicarea tuturor antrenorilor, instructorilor, a oamenilor de afaceri, precum și a statului român, a tuturor celor care pot să întindă o mână pentru a salva sportul românesc și a ajuta păturile sociale defavorizate. De-asemenea, a fost implicat în antrenarea și susținerea copiilor de la asociația “Aici pentru tine“  cu care a avut o colaborare foarte strânsă și frumoasă.

Mult succes în tot ce faci, Neluțu!

Profil Facebook personal – Nelutu Paveluc (Ionel)

 

Inapoi