Stiri

La 17 ani este vicecampion național la atletism

1.1K

A urmat exemplul tatălui său şi astăzi este vicecampion naţional la atletism. Este povestea elevului braşovean Raul Pruteanu care la 17 ani îşi conturează visul de campion.

A obţinut locul 2 şi medalia de argint la proba de săritură în lungime, la Campionatele Naționale de Atletism, categoria Juniori 1.  Raul practică atletismul din anul 2012,  dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an. A devenit, în timp, proba sa favorită care i-a mai adus un loc II la Campionatele Naționale categoria Cadeți, în vara trecută.

Raul este elev în clasa a X a la liceul cu Program Sportiv Braşov, iar visul său este participarea la Campionatele Europene de cadeți care se va desfășura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 m.

Elevul braşovean practică atletism de la 12 ani, iar el este incurajat de profesori si familie fiind considerat si un descoperitor de valori ale atletismului de podium.

Antrenoarea lui Raul spune că practica atletimsul e nevoie de multă agilitate şi coordonare, calităţi pe care elevul braşovean le deţine. Pregatirea a fost intensa, cate doua antrenamente pe zi. Cel mai mare sprijin il primeste din partea parintilor care si-au facut propria asociatie care fac performanţă.

 

Inapoi