Stiri

Lucrări de reabilitare la Opera Brașov, care devine mai primitoare cu spectatorii săi

433

În perioada dintre stagiuni se execută lucrări de reabilitare a zonelor dedicate spectatorilor, dar și lucrări de modernizare a echipamentului de sceno-tehnică

Viceprimarul Flavia Boghiu a verificat astăzi stadiul lucrărilor de reparații și reabilitare care se execută la Opera Brașov și a avut discuții cu directorul adjunct, Dan Antipa, și directorul artistic, Mihai Irimia, cu privire la pregătirea proiectul de eficientizare energetică a clădirii. În această perioadă, Opera a demarat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor –  foaier, garderobă, casierie, dar și de modernizare a echipamentelor de scenotehnică. În paralel, Opera pregătește un proiect de eficientizare energetică a clădirii, care să fie depus spre finanțare  pe una dintre axele de finanțare nerambursabilă.

,,Peste vară Opera Brașov devine mai primitoare pentru spectatorii săi. Avem în această perioadă lucrări de renovare la foaierul instituției, căruia îi dăm o nouă față, la spații precum garderoba, casieria și spațiile tehnice în care se pregătesc artiștii. În paralel, lucrăm în această perioadă la documentația pentru eficientizarea energetică, urmând în acest fel să reducem costurile cu energia, păstrând totuși specificul acestei minunate clădiri”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Lucrările care vor fi realizate în această vară la  Opera Brașov sunt:

  1. Lucrări de renovare spații interioare (extindere grupuri sanitare, garderobă spectatori, casieria de bilete. foaier). Valoarea lucrărilor este de 77.925,02 lei (fără TVA), contractul a fost  încheiat cu S.C. Rusta S.R.L.
  2. Lucrări de reparații, reabilitare și dotare cu frâne a ștăngilor cu acționare manuală, valoare 132.129,44  lei (fără TVA), lucrările sunt executate de S.C. Scenotehnica Montex S.R.L.
  3. Lucrări de reabilitare, modernizare și eficientizare a instalației de lumini – Instalație suport proiectoare (Structură de aluminiu) – 38.600 lei (fără TVA). De asemenea, au fost achiziționate, pentru prima dată, un număr de 20 de reflectoare inteligente (moving-head) în valoare totală de 174.600 RON (fără TVA), de la S.C. Megavision Professional S.R.L.

Lucrările de reparații și modernizare a echipamentelor scenotehnice vin în completarea demersului început în anul 2021, când au fost executate lucrări de reparații și montaj ale scenei (podea și structură de suport) în valoare de 129.456 RON fără TVA.

La acestea se adaugă lucrări de refacere a traseului pentru instalația de apă caldă menajeră, necesare pentru eliminarea pierderilor (valoare contract 15.955,25 lei, fără TVA), contractul derulat cu SC IDMS Central SRL), și cele de reabilitare a pardoselii curții interioare, precum și de execuție și montaj a unei copertine,  lucrări, de asemenea, executate de S.C. RUSTA S.R.L, valoarea fiind de 23.923,69 lei (fără TVA).

Tot în această perioadă, opera pregătește documentația necesară pentru eficientizarea energetică a clădirii, luând în calcul și posibilitatea montării de panouri fotovoltaice pe acoperiș, pentru a reduce cheltuielile cu energia. În paralel, instituția de cultură a demarat un program amplu de înlocuire a echipamentelor de iluminat cu soluții LED, obiectivul fiind, de asemenea, optimizarea costurilor. Până la începutul stagiunii, 85% dintre echipamentele de iluminat și proiecție vor fi dotate cu tehnologie LED.

Ultimele lucrări majore de renovare la Opera Brașov au fost realizate în urmă cu aproximativ 6 – 7 ani.

Inapoi