Stiri

Ludovic Orban, vizită la Brașov: Aeroport, Spital modular, Sală Polivalentă

2.5K

„Obiectivul nostru este să  putem începe construcția Sălii Polivalente Brașov“, a declarat azi premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a confirmat astăzi, la Brașov, intenția de a prelua, prin Compania Națională de Investiții, construcția Sălii Polivalente. Proiectul i-a fost prezentat în cadrul unei vizite mai ample, în care a vizitat mai multe obiective de interes major pentru Brașov și Județul Brașov, inclusiv amplasamentul viitoarei Săli Polivalente și cel al Spitalului Regional Brașov. 

 

„Am avut prezentarea proiectului realizării Sălii Polivalente Brașov, pe locul fostului Stadion Municipal, un proiect care intră în linie dreaptă. Deja am intrat în proceduri de avizare în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al ministerului și în CTE-ul interministerial, a documentaței tehnico-economice elaborată de Primăria Municipiului Brașov. Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai repede procedura de aprobare a documentației tehnico-economice care se va finaliza prin hotărâre de guvern, și, ulterior, să putem demara procedurile de licitație, astfel încât să putem începe construcția Sălii Polivalente Brașov“, a declarat astăzi premierul Ludovic Orban, la Brașov. 

 

„Sala Polivalentă este pe un drum bun, suntem într-o fază finală, poate reușim în câteva săptămâni să trecem la faza de execuție a acestui obiectiv important pentru municipiul și județul Brașov, și pentru România, la urma urmei. Prim-ministrul a promis acest lucru, de fiecare dată când promite se ține de cuvânt până la capăt“, a declarat primarul George Scripcaru. 

 

Reamintim că în 20 august, în ședință „de îndată“, Consiliul Local a aprobat două proiecte de hotărâre necesare preluării ″Complexului multifuncţional – Sala polivalentă, municipiul Braşov, judeţul Braşov″ de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA. Primul dintre proiecte vizează predarea terenului viitorului obiectiv de investiții, iar cel de al doilea, aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi construcției Sălii Polivalente, obiectiv trecut pe lista de  sinteză  a subprogramului ,,Săli de sport” , aprobată prin Ordin MLPDA nr. 3446/15.07.2020.

Inapoi