Stiri

Muzeul Etnografic din Bran, pe cale să dispară

736

Muzeul Etnografic din apropierea Castelului Bran riscă să fie închis.

Asta după ce terenul pe care este amplasată instituția de cultură a fost retrocedată, în instanță, foștilor proprietari. Reprezentanții Ministerulului Culturii au reușit să obțină o amânare a executării silite, însă acum trebuie să hotărască dacă vor cumpăra terenul sau vor plăti o chirie lunară pentru acesta.

Multe dintre exponatele Muzeului Etnografic din Bran sunt unice în ţară. Aici sunt prezentate, pe lângă locuinţe tradiţionale, adăposturi pentru animale, vâltoare, gater pentru lemne sau atelier de dărăcit lână.

Muzeul are 18 căsuţe, aduse aici din satele învecinate Branului, precum Peștera sau Sohodol. Monumentele arhitecturale, obiectele şi straiele ţărăneşti au o valoare inestimabilă, cu atât mai mult cu cât datează de sute de ani.

La rândul lor turiştii, printre care se numără şi mulţi copii, sunt de părere că acest muzeu trebuie să rămână deschis şi pentru generaţiile viitoare.

Pentru a salva Muzeul Etnografic de la Bran, membrii Asociaţiei Adoptă un Ţăran au lansat, în mediul online, o petiţie care a strâns aproximativ 3500 de semnături, iar miercuri 12 februarie, în faţa muzeului va avea loc şi un protest în acest sens.

Inapoi