Stiri

Percheziții domiciliare în dosarul penal de înșelăciuni prin metoda „accidentul”

492

Astăzi, 29 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale au efectuat 8 percheziții domiciliare în municipiul Constanța și în județul Vaslui, într-un dosar penal legat de înșelăciuni comise prin metoda „accidentul”. Aceste acțiuni au fost desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Investigațiile relevă că, în perioada februarie – aprilie 2023, mai multe persoane din Constanța au indus în eroare mai multe persoane vârstnice din Brașov, folosind minciuni cu privire la implicarea membrilor de familie sau a cunoștințelor apropiate în accidente rutiere cu victime. Aceste persoane vârstnice au fost convocate să plătească sume de bani pentru a rezolva în mod amiabil dosarele penale deschise ca urmare a presupuselor accidente și pentru a acoperi costurile intervențiilor chirurgicale pretinse. În urma acestor înșelăciuni, persoanele vătămate au suferit un prejudiciu total estimat la aproximativ 225.000 de lei, 40.700 de euro, 790 de dolari americani și 300 de dolari canadieni.

Ca urmare a cererii procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au fost emise 8 mandate de percheziție domiciliară de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov. În prezent, aceste mandate sunt puse în aplicare.

Urmează să fie executate și 8 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul poliției pentru a fi audiate și pentru a clarifica starea de fapt în cauză. La aceste activități participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, sprijiniți de polițiști din inspectoratele de poliție județene Constanța și Vaslui, precum și de luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Constanța și Vaslui, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

De asemenea, această acțiune a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Brașov și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Inapoi