Evenimente

Performanta pentru doi elevi de la scoala gimnazială care au luat bronzul la Olimpiada Mondială de Robotică

385

Echipa RoboKids, reprezentată de Natalia Benchea (9 ani) și Norbert Feer (10 ani), elevi ai Școlii Gimnaziale Somușca din comuna Cleja, a obținut premiul III și medalia de bronz la Olimpiada Mondială de Robotică (World Robot Olympiad), secțiunea Starter Game, care a avut loc în Danemarca, pe 23 septembrie.

În cadrul competiției din Danemarca, roboțelul programat de cei doi copii, Naralia și Norbert, a obținut punctaj maxim (142 p.) în toate cele trei runde.

„Membrii echipei RoboKids au fost grozavi, la fiecare rundă s-au autodepășit. Au reușit să facă față și probei surpriză și să obțină punctajul maxim (142 p) în toate cele trei runde. Și-au îmbunătățit timpul de la o rundă la alta: 101 sec. în runda 1; 71 sec. în runda 2; 70 sec. în runda 3”, au transmis reprezentanții American Corner Bacău, care i-a pregătit pe copii pentru competiție.

Robokids nu este la prima reușită de acest gen. În aprilie, anul acesta, echipa completă, reprezentată de Natalia Benchea, Norbert Feer, Daria Benchea, Ovidiu Răducanu și Denis Doca, a câștigat Trofeul și Marele premiu ”Challenge Solution Award” la competiție internațională First Lego League Explore, care a avut loc în Houston, SUA.

Copiii din echipa Robokids sunt pregătiți gratuit de Centrul American Corner Bacău, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău.

sursa – Livetrending

 

Inapoi