Evenimente

Peste 2000 de participanți la Crosul 15 Noiembrie

1.9K

Cea de a 30-a ediție a Crosului 15 noiembrie a strâns la start peste 2000 de participanți din toate colțurile lumii. Aceștia au alergat, aşa cum o fac în fiecare an, pentru a comemora din nou dorinţa de libertate pentru care s-a protestat la Braşov în data de 15 noiembrie 1987. Crosul a devenit tradiție, având la acest moment statutul de concurs internaţional.

Crosul a fost organizat din anul 1990, iar traseul de alergare a refăcut drumul  pe care l-au parcurs muncitorii novembrişti în anul 1987 când a avut loc revolta anticomunistă.

Participanţii au concurat în trei curse, de 5 kilometri feminin, 5 kilometri masculin şi cursa populară pentru copii şi familii pe aceeaşi distanţă.Cei care au atras de departe atentia au fost 2 alergători în vârstă de 85 de ani, soţ si soţie, veniţi de la Alba Iulia, special pentru a participa la cea de-a 30-a editie a crosului. Cei doi octogenari participă de 30 de ani împreună la acest concurs

Crosul 15 Noiembrie este cea mai importanta competiţie sportivă a Brasovului. Acesta se adresează persoanelor de toate vârstele și din toate categoriile sociale și urmărește să promoveze și să încurajeze: sportul și mișcarea în aer liber.

Competiţia s-a bucurat de prezenţa unor sportivi de renume mondial, atât la masculin, cât şi la feminin. De altfel, campioana României a sosit a treia, după o sportivă din Uganda şi o alta din Etiopia.

VIDEO – Crosul 15 Noiembrie

Inapoi