Stiri

Poliţişti din Codlea și Ghimbav, suspectaţi de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual 

479

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, 18 percheziţii în judeţul Braşov, într-un dosar în care mai mulţi polişişti sunt suspectaţi de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Conform oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, care coordonează dosarul de corupţie, vizaţi de anchetă sunt cinci poliţişti din cadrul Poliţiei Codlea şi unu de la Poliţia Ghimbav.
Cercetările în acest dosar au început încă din anul 2021.

Unii dintre cei cercetaţi au ajuns, miercuri după-amiază la sediul Parchetului, pentru audieri. La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile continuă, iar la finalul acestora toţi cei vizaţi de anchetă vor fi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pentru declaraţii.

 ”În cursul zilei de astăzi, 1 februarie a.c., organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează un număr de 18 percheziţii domiciliare la locuinţele aparţinând unor poliţişti din cadrul IPJ Braşov, precum şi la sediul unei subunităţi de poliţie”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, totodată, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală.

”Activităţile procedurale se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea, de către şase lucrători MAI din cadrul I.P.J Braşov, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual”, a transmis DGA:

Potrivit instituţiei, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, şase lucrători MAI ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere.

Activitatea se desfăşoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupţie din judeţele Argeş, Buzău, Braşov, Dâmboviţa, Harghita, Sibiu, Prahova, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA şi de cel al DOS Braşov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.

Inapoi